torstai, 04 huhtikuu 2019 23:12

Kärpät voitti Nuorten SM-liigan mestaruuden – Finaalisarja poikki suoraan kolmessa ottelussa

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kärpät on Nuorten SM-liigan voittaja 2019. Kärpät on Nuorten SM-liigan voittaja 2019. Pasi Mennander

Oulun Kärpät on Nuorten SM-liigan Legacy Bowl -pokaalin voittaja 2019. Kärpät kukisti torstai-iltana Raksilassa pelatussa finaalisarjan kolmannessa osaottelussa Bluesin maalein 6–3. Kärpät voitti finaalisarjan otteluvoitoin 3–0.

Runkosarjan voittaja Kärpät aloitti mestaruusjahdin kukistamalla puolivälierissä HPK:n voitoin 3–0. Välierissä Kärpät kukisti Pelicansin kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta kolmas ja neljäs päättyivät lahtelaisten voittoon. Viidennessä osaottelussa Raksilassa Kärpät lunasti finaalipaikan 3–1-voitollaan.

– Pelicans-sarja oli meiltä vahva suoritus ja sen aikana joukkue kasvoi. Se oli tarina, jollaisia playoffien sisällä pitääkin olla. Jätkät oppivat ymmärtämään, mitä playoff-kiekko on ja mitä voittaminen vaatii, Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa sanoi.

Finaalisarja käynnistyi Kärppien kotiedulla ja 3–0-voitolla. Toisessa osaottelussa Espoonlahdessa Kärpät puristi niukan 2–1-vierasvoiton. Kolmannessa kohtaamisessa Raksilassa maalihanat väännettiin isommin auki, loppuluvut olivat 6–3.

– Tulimme vahvana ensimmäiseen peliin. Toisessa ottelussa olimme sitkeä ja sinnikäs, pysyimme voitossa kiinni loppuun asti ja lopulta hoidimme sen. Tänään tiesimme, että Blues on työteliäs porukka, mutta pelasimme vahvasti ja voitimme, Mäntymaa summasi.

Ottelun Kärpät–Blues tilastotapahtumat tulospalvelussa
Nuorten SM-liigan pudotuspelit tulospalvelussa

Olet nyt