maanantai, 18 helmikuu 2019 14:42

HIFK:n Konsta Hirvonen tähtää Granlundin jalanjäljille: ”NHL on tosi iso unelma ja sitä kohti tehdään töitä”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Konsta Hirvonen. Konsta Hirvonen. Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen

Vantaalla syntynyt ja EVU:ssa ensimmäiset piirtonsa jäähän piirtänyt Konsta Hirvonen on nähnyt koko junioreiden maajoukkuepolun. Kaudella 2015–16 Hirvonen pelasi ensimmäiset maaottelunsa U16-paidassa ja nyt takana on ensimmäiset ottelut U20-paidassa.

- Totta kai se on aina kunnia-asia päästä edustamaan Suomea, Hirvonen totesi.

- Eipä se kovin paljoa eronnut U18-peleistä. Aika samanlaista oli, kova vauhti ja fyysistä peliä. Aikaa on siellä kentällä vähemmän kuin sarjapeleissä.

Hirvonen pelaa seuratasolla tällä hetkellä HIFK:n A-junioreissa. Hän on käynyt läpi miltei koko helsinkiläisseuran juniorimyllyn C-junioreista, jonka ikäisenä siirtyi Bluesista HIFK:iin aina nyt A-junioreihin asti.

Nuorukaisella on menossa kolmas kausi A-junioreissa ja ensimmäinen sellainen, kun voi keskittyä pelkästään A-junioreiden peleihin.

- Kehitystä on tullut viime kaudesta ja on saanut koko ajan lisää taitoa siihen kiekolliseen pelaamiseen ja tulosta on pystynyt tekemään. Olen saanut olla ratkaisevissa rooleissa, Hirvonen mietti.

Näiden kolmen kauden aikana pelaajia viereltä on vaihtunut, mutta perusperiaatteet ovat joukkueessa pysyneet samankaltaisina.

- Aika lailla samoilla periaatteilla on menty. Hyvä meininki jäällä ja sen ulkopuolella, ja kovaa treenaamista, Hirvonen paalutti.

 

Konsta Hirvonen 10.2.2019 Kupittaalla pelatussa alle 20-vuotiaiden Suomi–Ruotsi-ottelussa.

 

Konsta Hirvonen on syntynyt vuonna 2000. Hän oli aikoinaan ensimmäinen pelaaja HIFK:n A-junioreissa, joka oli syntynyt tämän vuosituhannen puolella. Jos aikoinaan pelaajilta kysyi esikuvista, niin vastauksissa vilisi sellaisia kuin Kimmo Kuhta, Teemu Selänne tai vaikkapa Wayne Gretzky, niin tämän vuosituhannen puolella syntyneiden pelaajien mietteet ovat hieman erilaiset.

- Eniten mulla esikuvana nousee Mikke Granlund, koska hänen pelejä seurasin silloin pienenä hyvin paljon, Hirvonen tokaisi.

Granlundin valinta esikuvaksi ei ole kovin yllättävää, sillä Hirvonen on ollut Granlundin Suomen vuosien aikana sen ikäinen, että kiekkoa on tarkasti tullut seurattua ja kaiken lisäksi, kun nuorukainen tunnustautuu IFK-faniksi, niin Granlundin valinta on selviö.

Jatkuuko Hirvosen tie sitten esikuvansa mukaisesti NHL:n kirkkaisiin valoihin, jäänee nähtäväksi. Ensi kesänä hän on siinä iässä, että voi tulla varatuksi NHL:n draftissa.

- NHL on tosi iso unelma ja sitä kohti tehdään koko ajan töitä. Teen kaikki asiat arjessa hyvin, ruokapuoli ja harjoittelu, niin hyvällä itseluottamuksella menen eteenpäin, Hirvonen pohti.

Hirvonen elää täydellistä urheilijan elämää. Nukkumaan hän menee ajoissa ja herätyskin on hyvissä ajoin, jotta ehtii tekemään harjoituksensa, vaikka pelipäivää ei olisikaan. Pelipäivinä rutiineihin kuuluu myös päiväunet, kuten monella muullakin kiekkoilijalla.

- Pyrin nukkumaan puolisen tuntia tai vähän alle, niin sellaiset ovat ihan hyvät päiväunet, Hirvonen paljasti.

Tavoitteet on miehellä korkealla ja yksi niistä on, että portit aukeaisivat Helsingin Jäähallin pyhimpään, edustusjoukkueen pukuhuoneeseen. Sekin päivä saattaa piakkoin olla lähellä, sillä Hirvosta valmentanut Kari Kalto siirtyi A-junioreiden valmennuspestistä liigajoukkueen valmennustiimiin.

Konsta Hirvosen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia