sunnuntai, 27 tammikuu 2019 10:43

Nuorten SM-liigan Kärppien tehoketjun tutkapari Kuiri–Tieksola: ”Vedetään aika luomuna tuota meidän ketjun peliä”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kuiri (vas.) ja Tieksola. Kuiri (vas.) ja Tieksola. Leeni Pellinen

Nuorten SM-liigan perjantain kierroksella Turun Palloseura sai vastaansa sarjan kärkijoukkueista Oulun Kärpät, ja sen pistepörssin kärkisijat vallanneen tehonyrkin.

Kaksi erää tahkottiin tasatahtia, kunnes kolmessa erässä Kärpät käänsi ottelun iskemällä kolme maalia ja vei ottelun maalein 5–2. Viimeiseen erään vieraat löysivät tarvittavan boostin pukukopissa käydystä keskustelusta.

– Siinä käytiin läpi aika paljon sitä, kuinka pakit voisi pelata nopeammin kiekkoa hyökkääjille, ja sellainen yleinen kiekkohuolellisuus piti saada vaan paremmaksi. Sitä kautta me saatiin meidän lähtöjä paljon paremmiksi. Kaveri meinasi vetää trappia siihen eikä siinä hitaat lähdöt toimineet, niin sitä piti saada nopeammaksi. Se onnistui ja saatiin sitten enemmän paikkoja ja kaveri joutui rikkomaan, hyökkääjä Niko Kuiri kuvaili voiton avaimia heti tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Kärpät on pelannut koko kauden vahvasti ja taistelee tällä hetkellä tiukasti Lahden Pelicansin kanssa sarjan kärjessä.

– Me ollaan tosi työteliäs joukkue. Me kaikki puolustetaan ja hyökätään hyvin, ja meillä on hyvä maalivahtipeli, mietti illan hahmo, 2+2 tehot viimeistellyt Tuukka Tieksola joukkueensa vahvuuksia tällä kaudella.

Kuiri ja Tieksola muodostavat yhdessä Eetu Päkkilän kanssa tämän hetken Nuorten SM-liigan tehokkaimman hyökkäystrion. Kolmikko hallitsee myös pistepörssin kärkisijoja, kaikki kolme ovat pistetilaston kärkikympissä.

– Me vedetään kuitenkin aika luomuna tuota meidän ketjun peliä, ja siinä osuu varmaan aika hyvin nuo elementit kohdalleen. Päkkilällä on hyvä veto, ja hän on vahva luistelija. Tase (Tieksola) on enemmän sellainen pelinrakentaja ja hyvä syöttelijä. Mulle jää enemmän puolustava rooli. Mun mielestä meillä on hyvä tasapaino siinä meidän kentässä, ketjun sentterinä pelaava Kuiri kuvaili tehotrioa Tieksolan nyökytellessä vieressä.

Huonekavereina viikonlopun vieraspelireissulla majoittuvat oululaisnuorukaiset kuvailivat hymyssä suin sitä, millaisia persoonia he ovat kentän ulkopuolella.

– Veijari varmaan kuvaa kaikista parhaiten. Yleensä melko positiivinen, mutta välillä tulee huonoja päiviä, Kuiri kuvailee vieressä seisovaa ketjukaveriaan.

– Niko on tollanen aika rauhallinen ja mukava jätkä. Ollaan huonekavereita, niin ihan mukavasti meillä sujuu, kuului puolestaan Tieksolan luonnehdinta Kuirista.

Molemmilta löytyi myös toiveet siitä, että mitkä ominaisuudet toisen pelistä olisi mukavaa saada omaan peliin.

– Varmaan toi puolustuspelaaminen, kamppailutaito ja kiekonriistot. Niistä mä tykkään, Tieksola mietti omia toiveitaan Kuirin pelistä.

– Kyllä mä parempia käsiä kaipaisin, Kuiri puolestaan heitti hymyssä suin.

20-vuotias Kuiri kiekkoili viime kauden Mestiksessä Kokkolan Hermeksen riveissä ja näkee, että sarja antaa nuorelle pelaajalle hyvän paikan kehittyä, mikäli pelaaja kaipaa omaan peliinsä kamppailukovuutta ja fyysisyyttä.

17-vuotias Tieksola puolestaan kuuluu Pikkuleijonien kantaviin voimiin. Hänen mukaansa kausi maajoukkueen kanssa on sujunut tähän mennessä todella mallikkaasti ja kevään MM-kisoissa joukkueen ainoa tavoite on voittaa Nuorten Leijonien esimerkin siivittämänä MM-kultaa.

– Turnaukset on mennyt kyllä tosi hyvin tällä kaudella. Kerran oltu ykkösiä ja kerran kakkosia, niin kyllä MM-kisoihin lähdetään kultaa hakemaan.

Kauaa eivät oululaiset voineet nauttia perjantai-illan voitostaan, sillä seuraava koitos oli heti lauantaina Hämeenlinnassa. HPK kaatui maalein 3–1. Lauantain ottelu oli Kärppien viiden pelin pituisen vierasputken viimeinen kamppailu. Viidestä peräkkäisestä vieraspelistään oululaiset voittivat neljä.

Tuukka Tieksolan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Niko Kuirin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Nuorten SM-liigan pistepörssi
Nuorten SM-liigan sarjataulukko
Nuorten SM:n jatko-ohjelma

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia