lauantai, 13 lokakuu 2018 12:15

Niklas Nordgren iski debyyttipelissään ensimmäisen liigamaalinsa - Blackhawksin harjoitusleiri teki vahvan vaikutuksen: "Hienot perinteet"

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Niklas Nordgren. Niklas Nordgren. Joni Hildén

Helsingin Jäähallin kahvioon saapuu HIFK:n nuori pelaajalupaus, viime kesänä Chicago Blackhawksin varaama Niklas Nordgren. Nordgrenin alkukausi meni hieman pieleen, kun tulokasleirillä sattui loukkaantuminen. Alkukauden nuorukainen viettikin A-junioreissa, pelaten kahdeksan ottelua.

Nyt mies on siirtynyt edustusjoukkueen rinkiin ja heti ensimmäisessä ottelussaan Mikkelin Jukureita vastaan Nordgren iski uransa ensimmäisen liigamaalin. Tuo maali sattui myös jäämään ottelun voittomaaliksi.

- Fiilis oli tosi siisti. Ensimmäinen maali itselleni liigassa, kotihallissa ja se jäi vielä voittomaaliksi, niin kyllä se todella hyvältä tuntui, Nordgren purki tuntojaan.

Nordgren halajaa liigapaikkaa

Nuoren laitahyökkääjän tavoite kauteen lähdettäessä on ollut selkeä, pelipaikan vakiinnuttaminen miesten joukkueessa. Vielä ei sitä ole tapahtunut, vaikka kaksi ottelua hänellä nyt HIFK-nutussa onkin tältä kaudelta liigajoukkueen mukana.

- Enemmän haluaisin liigassa päästä pelaamaan, vaikka koko tämän kauden. Jos vain pystyy, niin mieluummin miehissä, Nordgren totesi.

A-junioreiden mukana Nordgren on pelannut siis kahdeksan ottelua, joissa hän on saanut kasaan 11 pistettä. Pelaaminen siellä oli luonnollista loukkaantumisen jäljiltä ja pitkä poissaolo kentiltä näkyi myös otteissa.

- Siellä ensimmäiset pelit olivat vähän hakemista, kun ei ollut käynyt jäällä. Aika nopeasti aloin pelaa siitä, kun tulin mukaan joukkueharjoitteluun.

Chicago teki vaikutuksen

Huhtikuussa poikien maailmanmestaruuden voittanut Nordgren varattiin viime kesänä kolmannella kierroksella NHL:ään. Varauksen tehnyt joukkue oli Original Six -joukkueisiin kuuluva Chicago Blackhawks. Legendaarinen seura miellytti nuorukaista.

- Kyllä se on siisti joukkue. Siellä on hienot perinteet ja ollut vaikka ketä pelaajia, monia tähtiä. Jos sinne pääsisi joskus itsekin pelaamaan, niin olisihan se tosi siistiä.

Nordgren oli Chicagossa leirillä tutustumassa organisaatioon ja oli heti ensimmäisellä silmäyksellään aivan myyty.

- Siellä oli siistit tilat ja hyviä jätkiä auttamassa. Vaikka tuli tuo loukkaantuminen, niin sieltä tuli yksi oma jätkä, fysioterapeutti, vetämään minulle niitä harjoituksia. Hyvän kuvan sain siitä organisaatiosta ensimmäisen leirin perusteella.

Niklas Nordgren on syntynyt vuonna 2000, samana vuonna kuin suomalaisvalmentaja Alpo Suhonen luotsasi päävalmentajana Blackhawksia. Suomalaisia on Suhosen jälkeenkin Chicagossa nähty, kuten muun muassa Tuomo Ruutu, Kimmo Timonen ja nyt myös Henri Jokiharju.

Niklas Nordgrenin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia