maanantai, 01 lokakuu 2018 09:27

Nuorten SM-liigan TPS-kapteeni Kevin Koski tyytyväisenä: ”Taisteltiin yhteisen voiton eteen”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kevin Koski. Kevin Koski. Leeni Pellinen

Turun Palloseuran A-nuoret nappasivat sunnuntaina Nuorten SM-liigassa 6-3-kotivoiton Rauman Lukkoa vastaan. Turkulaiset palasivat takaisin voittojen tielle lauantaina Jukureille kärsityn 0-3-tappion jälkeen.

- Oli siinä eilisessä pelissäkin meillä paikkoja ja muuta. Ei se koko peli ollut huono meiltä. Pelin jälkeen juteltiin. Tiedetään, että osataan pelata – pelataan vaan sitä meidän peliä, mitä ollaan sovittu ja jokainen pysyy siinä. Kyllä se tulos sieltä tulee, TPS-puolustaja Kevin Koski kertasi lauantain tunnelmia joukkueessa.

Kosken mukaan yksi tärkein tekijä oli positiivinen asenne, joka säilyi joukkueella tultaessa sunnuntain kamppailuun ja tulosta tuli.

- Oli hyvä peli alusta loppuun tänään. Saatiin laajalta rintamalta onnistumisia. Tärkeitä onnistumisia pelaajilta, joilla on ollut välillä vaikeatakin. Oli mun mielestä hyvä peli joukkueena, taisteltiin yhteisen voiton eteen, Koski summasi voitokasta ottelua.

Hän kuului myös itse pelin onnistujiin iskemällä kauden avausmaalinsa kahden miehen ylivoimalla ottelun toisessa erässä vieden isännät 2–1-johtoon. 

- Saatiin muutaman kerran liikuteltua kiekkoa nopeasti kaverilta toiselle ja sain siinä hyvän syötön ja oli väylä ja ammuin. Tällä kertaa meni sisään, neljä syöttöpistettä tällä kaudella kerännyt Koski kuvaili.

20-vuotias Koski pelaa neljättä kauttaan A-junioreiden takalinjoilla ja toimii nyt kolmatta kautta joukkueen kapteenina. Turkulaisnuorukainen kertoo, että hänen pelaamisen vahvuudet ovat nimenomaan puolustuspelaamisessa.

- Vahvuudet on omassa päädyssä ja erikoistilanteissa – etenkin alivoimalla pelaamisessa, Koski mietti.

Joukkueen kipparina Koski ei omien sanojensa mukaan ole välttämättä se kaikista äänekkäin koppipelaaja vaan hän haluaa johtaa omalla esimerkillään joukkuetta.

- Joka päivä satalasissa treeneissä ja peleissä ja yritän sillä saada muuta joukkuetta siihen mukaan ja tsemppaan totta kai.

Syyskuu tarjosi nuorelle puolustajalle ikimuistoisen kokemuksen, kun hän pääsi tekemään liigadebyytin TPS-paidassa Porissa ottelussa Ässiä vastaan. TPS-kasvatti oli otettu luottamuksesta ja saamastaan mahdollisuudesta. Kokemus oli totta kai hieno, mutta samalla se antoi mahdollisuuden nähdä mitä liigassa pelaaminen nuorelta mieheltä vaatii tulevaisuudessa.

- Näytti sen, että se on iso steppi sinne. Hommia on tehtävä eikä mikään ole ilmaista. Paljon täytyy töitä tehdä, että sinne pääsee enemmänkin pelaamaan, mutta positiivisin mielin ja tuo se lisää potkua tekemiseen, kun saa tuollaisen paikana, Koski tuumasi päättäväisesti.

Tällä hetkellä Koski keskittyy kehittämään itseään pelaajana ja hakee menestystä A-junioreiden riveissä.

- Kyllä meillä on runkosarjan lopussa tarkoitus olla ihan kärkijoukkue. Se on jo ennen kautta lyöty meidän tavoitteeksi ja siinä pysytään. Ylä- ja alamäkiä tulee, mutta mun mielestä me ollaan hyvässä vauhdissa, kapteeni totesi luottavaisesti.

Kosken ja koko TPS-leirin katseet kääntyvät seuraavaksi tiukkaa kolmen pelin viikonloppua kohti, sillä joukkue matkaa Vaasaan ensi viikonloppuna ja kohtaa siellä JYPin, KalPan ja Kärpät.

- Kolme peliä kolmeen päivään on raskas jokaiselle. Täytyy joka peliin keskittyä täysillä – aina heti pelin jälkeen hoitaa valmistautuminen seuraavaan, että ei saa jäädä siihen edelliseen peliin kiinni ja kaikki lepoaika täytyy käyttää hyödyksi.

Koski ennakoi vauhdikkaita otteluita, joihin myös Vaasan pienempi kaukalo tuo oman mausteensa. Kapteenilla on selvät sävelet siitä, millaiset tuliaiset joukkue tuo Turkuun.

- Kolme voittoa, Koski totesi varmasti.

Kevin Kosken pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Sunnuntain TPS-Lukko -ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
 

Näin syntyi Kevin Kosken kauden avausmaali - Yhteistyössä Ruutu:

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta