perjantai, 28 syyskuu 2018 12:04

Jokerien Aleksi Halmeen silmissä siintää kolme maagista kirjainta: "Joka päivä teen töitä sen eteen"

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Aleksi Halme. Aleksi Halme. Joni Hildén

Tampereelta lähtöisin oleva Aleksi Halme muutti kesällä Turusta Helsinkiin ja Jokereihin. Vasta 18-vuotiaalla Halmeella on sopimus KHL-joukkueeseen, mutta pääasiassa pelipaikka löytyy A-junioreista, jossa mies on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimi tehoilla 2+2.

- Joukkueella kausi on lähtenyt vähän vaikeasti käyntiin. Ei olla noita tiukkoja pelejä saatu käännettyä voitoiksi, mutta koko ajan peli on mennyt parempaan suuntaan ja tällä hetkellä meidän peli on hyvällä mallilla, Halme arveli.

Nuorelle Halmeelle siirtyminen Helsinkiin oli tietysti iso asia, vaikka lyhyen uransa aikana mies on pelannut hieman isommassakin kaupungissa, Chicagossa USHL:ää.

- Onhan tämä isompi paikka kuin Turku. Mielestäni tämä on itselleni paras mahdollinen paikka kehittyä. Näkisin, että nuorelle pelaajalle täällä on kaikki puitteet viimeisen päälle ja valmennus on kunnossa, niin tämä on tosi hyvä paikka, Halme kehui.

Viime vuonna Halme pelasi Mestistä sekä Nuorten SM-liigaa. Tällä kaudella samanlaiset tavoitteet ovat miehellä, mutta edessä siintää tietysti mahdollisuus korkata myös KHL ja tulevaisuuden tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.

- Tietysti kirkkaimpana tavoitteena on se NHL siellä joskus. Joka päivä teen töitä sen eteen, että joskus sinne pääsisi, Halme totesi.

Pohjois-Amerikka tuli Halmeelle tutuksi jo vuosi sitten, kun hän pelasi kolmessa eri joukkueessa USHL:ää. Viime kaudella nuorukainen kolkutteli Mestiksen portteja ja myös tällä kaudella tuo sarja on hyvin lähellä. Ennen kauden alkua hän otti tuntumaa Jääkiekkoliiton ylimpään sarjaan Kiekko-Vantaan paidassa.

- Se oli todella hyvä kokemus itselle, näki vähän mitä pitää kehittää, että sinne pääsee joku päivä pelaamaan. Pärjäsin siellä ihan hyvin ja sain sieltä itseluottamusta, että pystyin niidenkin kanssa kamppailemaan, Halme mietti.

Välietappina ennen NHL:ää on Halmeella myös debytointi KHL-jäillä. Jokereiden organisaatiossa pelaavana ja sopimuksen KHL-joukkueeseen omaavana, ei muuta tavoitetta voi ollakaan. Toteutuuko debyytti jo tällä kaudella, jää nähtäväksi.

Nyt Halme keskittyy täysillä vain seuraavaan A-junioreiden otteluun, joka pelataan lauantaina Helsingissä Arena kakkosella. Nuorten SM-liigan pelissä vastaan asettuu Vaasan Sport.

Aleksi Halmeen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta