keskiviikko, 31 elokuu 2016 18:55

BSM: Tapahtumarikasta lätkää luvassa

Kirjoittanut

B-nuorten SM-alkusarja pääsee toden teolla vauhtiin viikonloppuna.

B-nuorten SM-alkusarja käynnistyi tänään yhdellä ottelulla, kun espoolaiset Blues ja Blues Akatemia kohtasivat sarjan avausottelussa. Muutkin joukkueet pääsevät tositoimiin perjantaina, jolloin pelataan seitsemän ottelua. Pelit jatkuvat heti lauantaina täydellä kahdeksan ottelun kierroksella.

Yksi sarjan tulokasvalmentajista on HPK:n päävalmentaja Marko Raita. Hän odottaa edessä olevaa reilun kolmenkymmenen ottelun alkusarjaurakkaa innokkaasti.
- Kyllä tässä on jo odotettu, että päästään pelaamaan pisteistä. Jännä nähdä, miten kehitymme joukkueena ja menemme eteenpäin jouluun mennessä, Raita pohtii.

 

Luisteluvoimaa

HPK-valmentaja uskoo edessä olevan tasainen alkusarja.
-  Harkkapeleissä on ollut tasaista. Ilmeisesti ainakin osa joukkueista on lähdössä sarjaan 00-syntyneillä pelaajilla, joten myös nuoria joukkueita on mukana.

Yksittäisiä pelaajia Raita ei tässä vaiheessa lähde nostamaan esiin mistään joukkueesta.
- Pelaajia on ollut kesällä paljon A-nuorten mukana, mutta varmasti moni heistä pelaa vielä pääosin B-junnuissa tulevalla kaudella.

HPK:lla on päävalmentajansa mukaan kasassa taitava ja työteliäs joukkue. Treenipelien perusteella odotettavissa on myös luisteluvoimaa.

Marko Raita uskoo B-nuorten SM-sarjan tarjoavan tällä kaudella vauhdikasta ja tapahtumarikasta jääkiekkoa.
- Peli ei ole vielä niin kliinistä kuin vanhemmissa junioreissa tai miehissä. Peleissä tapahtuu tosi paljon, hän ennakoi.

 

B-nuorten SM-alkusarjaan osallistuu kuusitoista joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Kymmenen parasta joukkuetta jatkaa SM-jatkosarjaan. SM-alkusarjaan osallistuvat joukkueet ovat HIFK, HPK, Lukko, Pelicans, TPS, Blues, K-Laser, KalPa, Kärpät, Tappara, Ässät, Blues Akatemia, JYP, Jokerit, Sport ja Ilves. Sarjan hallitseva Suomen mestari on Oulun Kärpät. Tällä kaudella B-nuorten ikäluokkaan kuuluu pääsääntöisesti vuonna 1999 ja 2000 syntyneitä pelaajia.

B-nuorten SM-alkusarjan tilastot ja otteluohjelma

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia