lauantai, 02 huhtikuu 2016 22:23

Ilves taisteli Nuorten SM-liigan mestariksi - ”Upea huipennus”

Kirjoittanut
Mestaruus maistui Ilvekselle. Mestaruus maistui Ilvekselle. Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan mestaruus oli tarjolla Tampereen Ilvekselle lauantai-iltana, ja tamperelaisjoukkue teki Espoossa pelatussa ottelussa sen mitä pitikin. Ilves käänsi 0-1-tappioaseman 2-1-voitoksi, ja nappasi SM-kullan otteluvoitoin 2-0.

Ottelua hienokseltaan hallinnut Ilves nousi päätöserän puolivälissä Ville Meskasen ylivoimamaalilla 1-1-tasatilanteeseen.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ratkaiseva 2-1-osuma syntyi parin pompun kautta Bluesin maalivahti Samuli Rasilaisen selän taakse. Maali merkittiin Otto Koivulalle.

- Jätkät ovat pelanneet yhdessä pitkään, ja C-, B- ja A-nuorissa ollaan oltu jo aiemmin lähellä mestaruutta, päävalmentaja Jouko Myrrä tuumi.

- Täytyy olla todella tyytyväinen siihen, miten joukkue on kasvanut vuosien saatossa. Olen itse valmentanut joukkuetta kolme vuotta, ja osaa pelaajista jo viisi vuotta. Tämä oli hieno päätös yhteiselle matkallemme, Myrrä jatkoi

Viime kaudella Ilves eteni Nuorten SM-liigassa välieriin saakka, ja loppuottelupaikka jäi odottamaan tulevaa. Kaudella 2015-2016 kaikki natsasi kohdalleen.

- Meillä on asiantunteva ja sitoutunut johtoryhmä joukkueen takana, mutta isoin kiitos tästä kuuluu pelaajille, jotka tekevät työn kaukalossa, Myrrä kertoi.

Yksi joukkueen kokeneimman kaartin pelaajista oli kapteeni Jere Helenius, joka sai ensimmäisenä Legacy Bowlin kannateltavakseen.

- Timantit hioutuvat paineessa. Aikaisempina vuosina olimme monta kertaa lähellä isoa saavutusta, mutta emme voittaneet. Tappiot kasvattivat meitä, ja nyt olimme valmiita, Helenius tiivisti.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta