perjantai, 31 joulukuu 2010 11:54

Nuorten SM: HPK:n pisterohmu Teemu Rautiainen on liigan joulukuun pelaaja

Kirjoittanut

Rautiainen_Teemu_HPK_750x500.jpg

Joulukuu oli HPK:lle yhtä juhlaa. Joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan hurjalla maalierolla 34-8 ja pitää sarjan kärkipaikkaa tiukasti itsellään. Hyökkääjä Teemu Rautiaisella oli suuri rooli voittoputkessa.


Rautiainen kokosi joulukuun kuudessa ottelussa peräti 15 (7+8) tehopistettä. Hän johtaa nuorten SM-liigan pistepörssiä tehoin 24+20=44. Viime kaudella Rautiainen sai kokoon 39 ottelussa 37 (17+20) pistettä, joten hän on jo rikkonut henkilökohtaiset maali- ja piste-ennätyksensä, vaikka pelejä on jäljellä vielä 16.

Rautiainen on pelannut tällä kaudella myös yhden ottelun HPK:n edustusjoukkueessa.

- Olihan se hieno kokemus päästä pelaamaan liigassa oman kasvattaseuran paidassa. Jäällä oli monta sellaista pelaajaa, joita olen pienenä seurannut, Rautiainen muistelee.

Hänen mukaansa HPK on löytänyt nuorten SM-liigassa voittoisan vireen tiiviin joukkuepelin ansiosta.

- Joka jätkä on sitoutunut tekemään töitä joukkueen eteen. Lisäksi olemme löytäneet oman tyylimme pelata ja homma luistaa. Yhtään peliä emme anna mennä ohi, vaan jokaiseen koitokseen keskitytään huolella.

Pitkän joulutauon aikana HPK on harjoitellut kovaa, jotta paukkuja riittää myös kevään ratkaisupeleissä.

- Olemme luistelleet paljon ja parantaneet fysiikkaa. Treeneissä olemme myös keskittyneet sellaisiin asioihin, joissa on ollut eniten parantamisen varaa.

Joulutauolla Rautiainen on myös seurannut nuorten MM-kisoja. Hän kehuu vuolaasti Suomen esityksiä.

- Jokaisen pelin olen katsonut. Olisi tietysti ollut hienoa päästä itsekin mukaan, mutta hienosti on Suomi pelannut. Ehkä ensi vuonna on minun vuoroni päästä mukaan, sen eteen teen töitä ja se on yksi ensi kauden päätavoitteista.

Toinen tavoite on päästä pelaamaan miesten pelejä. Rautiainen pelaa nuorten SM-liigaa nyt toista kautta ja ensi kaudella on edessä suuremmat haasteet.

- Jotta nuorten MM-kisoihin pääsisi, pitäisi pelata miesten sarjassa. Ykkösvaihtoehto on tietysti SM-liiga ja HPK. Se on tavoite, jonka eteen olen valmis tekemään kaikkeni.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia