torstai, 19 tammikuu 2017 23:55

Nuorten SM-liigassa SaiPan päävalmentaja Mälkiä - ”Kausi on ollut haastava”

Kirjoittanut
Valmentaja Janne Mälkiä toimii ensimmäistä kauttaan SaiPan A-nuorten päävalmentajana. Valmentaja Janne Mälkiä toimii ensimmäistä kauttaan SaiPan A-nuorten päävalmentajana. Pasi Mennander

Viime viikonloppuna Nuorten SM-liigan turnausviikonloppu pelattiin Lappeenrannassa. Kotiedusta nauttineen SaiPan onnistui raapia kolmesta ottelusta kokoon kolme pistettä. Joukkueen sarjasijoitus on 15.

- Alkavan viikonlopun tavoitteemme on tehdä kaksi tasapainoista 60 minuuttista esitystä jäällä parantamalla kamppailupelaamista ja viisikon yhteistyötä puolustettaessa. Haemme myös lisää huolellisuutta kiekolliseen pelaamiseen, SaiPan päävalmentaja Janne Mälkiä kertoo.

SaiPan haaveet pudotuspeleistä ovat karkaamassa, sillä eroa playoffs-viivan tuntumassa oleviin joukkueisiin on jo lähes kaksikymmentä pistettä.

- Kausi on ollut haastava ja pikkuisen repaleinen loukkaantumisten ja muutamien pelaajien armeijan myötä. Harjoittelu ja pelaaminen vajaamiehisenä on nakertanut joukkueharjoittelun laatua ja kuormittanut tiettyjä pelaajia paljon. Siihen nähden olen tyytyväinen pelaajien taisteluilmeeseen illasta toiseen, Mälkiä kiittelee joukkuettaan.

Suomen A-maajoukkueen ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimissä MM-kultaa saavuttanut Mälkiä toimii Saipan A-nuorten päävalmentajana ensimmäistä kauttaan.

- Sarja on tosi tasainen ensimmäisen 13 joukkueen osalta. Valitettavasti muutama joukkue on pudonnut jo aika kauaksi playoffs-kelkasta. Pelin taso heittelee illasta toiseen ja yksittäisten pelien välillä, koska kyse on nuorista pelaajista.

- Yleisesti pelin taso riittää, mutta varmasti keskustelu sarjamuodosta, joukkuemäärästä ja vastaavista asioista on paikallaan. Tarpeet ja haasteet on hiukan erilaiset pääkaupunkiseudulla kuin esimerkisi kaakon kulmalla, Mälkiä pohtii.Nuorten SM-liigan ottelut perjantaina:

18:30  Lappeenranta SaiPa  - K-Vantaa         
18:30  Tapiola 2  Blues  - Jokerit         
19:00  Lahti    Pelicans - KooKoo

- - - - - - - - - - -

Nuorten SM-liigan ottelut perjantaina Rauman turnauksessa:

12:00  Rauma    Lukko  - Ässät         
13:00  Rauma 2   TPS   - Sport         
15:00  Rauma    Salzburg - JYP         
16:00  Rauma 2   Kärpät  - Tappara         
19:00  Rauma 2   KalPa  - Ilves 

Nuorten SM-liigassa pelataan kaudella 2016-2017 neljä turnausviikonloppua, joihin osallistuu itävaltalainen EC Red Bull Salzburgin akatemian A-nuorten joukkue. Ottelut sisältyvät Nuorten SM-liigan runkosarjaan.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia