perjantai, 30 syyskuu 2016 17:37

JYPin Nuorten SM-liigajoukkueen päävalmentaja Merikivi – ”Valmennusprosessi etenee johdonmukaisesti”

Kirjoittanut

JYP on aloittanut kautensa Nuorten SM-liigassa erinomaisesti. Tulostakin korkeampi tavoite on luoda pelaajakehitystä tukeva toimintaympäristö arkeen. 

Ennen viikonlopun ottelukierrosta JYPin voittoputkella on mittaa kuusi ottelua ja sarjataulukossa sijoitus on neljäs.

− Pelaajat harjoittelevat todella hyvin. Olen tyytyväinen tasoon, jolla kilpailemisen kulttuuri on arjessa jokaisessa harjoituksessa läsnä, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi sanoo.

Merikivi toimii JYPin nuorten päävalmentajana ensimmäistä kauttaan. Hän siirtyi Jyväskylään Mestiksen Peliittojen päävalmentajan paikalta. Kausina 2007−13 Merikivi valmensi Kärpissä, ensin naisten SM-sarjajoukkuetta ja sen jälkeen kolme kautta B-nuorten SM-sarjassa.

− JYPin organisaatioon liittyminen on monien asioiden summa. Oma ja seuran arvomaailma kohtaavat ja siviilielämän kannalta asiat osuivat myös kohdalleen, Merikivi perustelee. 

− JYPissä valmennusprosessi etenee pitkäjänteisesti, kärsivällisesti ja johdonmukaisesti. 

Aiemmin JYPin B-junioreita valmentanut Simo Luukkainen nousi Merikiven valmennustiimiin mukaan tälle kaudelle. 

− Moni poika on toiminut Luukkaisen kanssa pitkään ja hänen kädenjälkensä näkyy hienosti siinä, miten vahva pelaamisen kulttuuri yksilöillä ja joukkueella on.

JYPin A-nuorten tärkein tavoite on valmistaa pelaajia organisaation seuraavalle tasolle, Mestikseen JYP-Akatemian joukkueeseen. 

− Olemme erittäin hyvällä tiellä. Isoin juttu on luoda toimintaympäristö, jossa pelaajat pystyvät kehittämään itseään kohti seuraavaa tasoa. Tietenkin tämän lisäksi joukkueella on omat tavoitteensa ja haluamme kilpailla jokaisen ottelun voitosta, Merikivi toteaa.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia