tiistai, 01 joulukuu 2020 15:01

Vaasan Sportin kausi on ollut raskas: "Kaikki ovat valmiita tekemään töitä sen eteen, että pääsisimme nousemaan tästä"

Kirjoittanut Markus Viljanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Vaasan Sport nousi Naisten Liigassa viime kaudella alemmasta jatkosarjasta pudotuspeleihin. Puolivälierässä vastaan asettui Kiekko-Espoo, joka eteni välieriin lopulta 3–0-voitoin. Sarjan tappiosta huolimatta Sport oli silti päässyt maistamaan joukkueelle harvinaista herkkua pudotuspelien muodossa.

Viime kauden hetket ovat tällä hetkellä enää kaukainen muisto. Sportin kausi 2020–21 on ollut erittäin haastava. 17 pelatun ottelun jälkeen Sport on sarjataulukossa viimeisenä, eikä kauden ensimmäistä voittoa ole vielä tullut. Vaisu kauden alku on ollut monen asian summa ja pyörät ovat lähteneet pyörimään väärään suuntaan.

Joukkueen kapteeni Pauliina Suoniemi näkee joukkueen pelaajiston muutokset yhtenä päällimmäisistä syistä hankalaan alkukauteen.

– Joukkueemme pelaajistossa on ollut viime kauteen verrattuna varsin suuri vaihtuvuus. Siinä kestää aina aikansa, että porukka pääsee vauhtiin. Varsinkin, kun moni on tullut täksi kaudeksi mukaan alemmilta sarjatasoilta ja joukkuekin on todella nuori.

Koronarajoitukset vaikeuttivat joukkueen arkea huomattavasti

Koronatilanne on myös tuonut omat haasteensa. Vaasan seudulle asetettiin syys-lokakuun vaihteessa uusia, tiukempia rajoituksia, mikä näkyi suoraan myös Sportin toiminnassa.

– Meille tuli todella kovat rajoitukset harjoittelun suhteen. Harjoituksissa sai olla maksimissaan vain kymmenen ihmistä kerrallaan jäällä. Mahdollisimman monelle haluttiin taata jääaikaa, joten treenit vedettiin kahdessa 40 minuutin vuorossa. Siinä sitten jokaisen treenimäärä puolittui. Aamutreenit peruttiin ja oheisharjoittelukin vaikeutui, kun esimerkiksi jäähallin kuntosali oli käytössä vain puoli tuntia viikossa. Eikä siinä paljoa uskaltanut kaupungin muillekaan saleille lähteä treenaamaan, Suoniemi avaa.

Rajoitusten seurauksena Sportille tuli myös kuukauden mittainen tauko peleistä. Paluu peleihin tapahtui pitkän paussin jälkeen 31. lokakuuta. Vastassa oli heti sarjan parhaimpiin joukkueisiin kuuluva KalPa ja kyyti oli 1–14-tappiossa varsin kylmää.

– Tuntui, että kausi alkoi tuolloin ikään kuin uudelleen alusta. Oli pienimuotoinen shokki lähteä taas yhtäkkiä pelaamaan. Kaikki ovat kuitenkin valmiita tekemään töitä sen eteen, että pääsisimme nousemaan tästä. Otteluissa on ollut hyviä välähdyksiä, mutta tarvitsemme useammin ehjän 60-minuuttisen. Eiköhän se voitto sieltä vielä tule, Suoniemi toteaa luottavaisena.

"Haluan nähdä parhaan version itsestäni"

29-vuotias Suoniemi on joukkueensa kapteeni, vanhin pelaaja ja samalla yksi kokeneimmista. Kahdeksatta kauttaan seurassa pelaava hyökkääjä toteaa kauden olleen raskas.

– Aika monta kertaa tässä on syyttänyt itseäänkin, kun joukkueella ei kulje. Sitä on niin kriittinen itselleen. Eihän tämä koronatilanne totta kai minun vikani ole, hän tuumaa.

Suoniemi on kokenut Sportin pelit niin Suomi-sarjassa, Mestiksessä kuin Naisten Liigassakin. Hän on pelannut uransa pitkälti vaasalaisjoukkueessa yhtä pikavisiittiä HPK:hon ja muutamaa Tapparassa 1-divisioonassa kymmenisen vuotta sitten vietettyä kautta lukuun ottamatta. Suuria uratavoitteita hän ei enää elättele, mutta ei treeneissä ja peleissä puolivaloilla mennä.

– Sen verran kunnianhimoinen olen, etten ala tässä kohtaa vielä jäähdyttelemään. Haluan nähdä parhaan version itsestäni ja auttaa joukkuettani parhaalla mahdollisella tavalla.

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia