tiistai, 20 lokakuu 2020 13:05

Jenna Pirttijärvi pelasi vielä muutama vuosi sitten harrastesarjassa – nyt hän tavoittelee paikkaa maajoukkueesta

Kirjoittanut Markus Viljanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jenna Pirttijärvi Jenna Pirttijärvi Riku Laukkanen

Harva pelaaja tekee niin nopean nousun kohti huippua kuin ranualainen Jenna Pirttijärvi. Vielä pari vuotta takaperin hän pelasi harrastesarjoissa ennen kuin jääkiekon pelaamisesta tuli hänen kohdallaan tavoitteellisempaa. Pirttijärvi seurasi nykyisen joukkuekaverinsa Parviaisen Oonan tekemisiä sosiaalisen median kautta ja välitti hänelle tsempit tulevaan peliin. Parviainen vastasi kutsumalla Pirttijärven mukaan joukkueensa, tuolloin Mestiksessä pelanneen, RoKin treeneihin.

– Menin heidän kanssaan harjoittelemaan ja valmentaja sanoi, että voisin lähteä heidän mukaansa liigakarsintojen peleihin. Olin RoKissa pelaamisen mahdollisuutta miettinyt jo aikaisemmin, mutta se sattuikin kohdille jo vähän suunniteltua aiemmin.

Tuo muutaman vuoden takainen hetki muutti Pirttijärven jääkiekkoharrastuksen suunnan. Aiemmin hän oli pelannut vain erilaisissa harrastesarjoissa.

– Ranualla ei ole nykyäänkään joukkuetta ja lapsuudessakin pelaaminen tapahtui ulkojäillä, kun seuratoimintaa ei ollut. Pelasin aiemmin harrastesarjaa RoKissa ja sen jälkeen muutaman kauden harrastesarjaa Posiolla. Viime kausi oli vasta ensimmäinen kokonainen kauteni kilpatasolla, Pirttijärvi kertoo.

Suuri rooli omassa joukkueessa

Nyt Pirttijärvi pelaa täksi kaudeksi Naisten Liigaan nousseessa RoKissa. Rovaniemeläisryhmä on aloittanut kauden varsin mainiosti, vaikka ensimmäiset ottelut menivätkin vielä tunnustellessa.

– Olimme alkuun hieman unessa, mutta nykyinen parantunut vireemme on se taso, mikä meillä pitäisikin olla. Tiesimme, että pystymme ottamaan voittoja tässä sarjassa. Kuuden joukkoon olisi tavoitteena päästä, jotta saisimme suoran pudotuspelipaikan.

 

Jenna Pirttijärvi on joukkueensa kapteeni. Kuva: Riku Laukkanen

 

Pirttijärvi on RoKissa varsin isossa roolissa, sillä hän johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä. Hän toimii ohessa myös joukkueensa kapteenina.

– Toisaalta olen tyytyväinen peliesityksiini, mutta tulosta pitäisi tulla enemmänkin peliaikaani nähden. Uskon, että vire parantuu, kun ketjukoostumukset löytyvät kohdilleen ja homma alkaa vakiintua, hän analysoi.

– Valinta kapteeniksi tuli ihan yllätyksenä, mutta olihan se mahtavaa, että valinta osui minuun. Olisin voinut katsella vielä yhden kauden sivusta, että miten sitä pestiä hoidetaan, mutta on tämä silti hieno homma ollut. Pelaajat tekivät valinnan, joten heiltä tullut arvostus tuntuu mukavalta.

Ammattimaisempaa arkea ja kutsu maajoukkueleirille

Naisten Liigassa pelaaminen on muuttanut Pirttijärven arkea urheilullisesti ammattimaisempaan suuntaan. Kalenterista on pitänyt raivata enemmän tilaa lajille.

– Olen vähentänyt jonkin verran töitä, niin jää enemmän aikaa Ranuan ja Rovaniemen välillä kulkemiseen. Teen nyt myös enemmän iltavuoroja, jotta pystyn käymään enemmän aamujäillä.  Ranualla on kaikki puitteet kunnossa, eikä minulla ole minkäänlaista kaipuuta suurempiin kaupunkeihin - päinvastoin.

– Olen toiminut nelisen vuotta nuorten työpajalla yksilövalmentajana. Jokaiselle luodaan yksilöllinen polku elämään, on se sitten työn, koulun tai minkä vain suhteen. Osallistun tuon polun rakentamiseen ja myös toteuttamiseen, Pirttijärvi kuvailee.

 

Kuva: Riku Laukkanen

 

Pirttijärvi on löytänyt itsensä Naisten Liigan lisäksi tällä kaudella myös muista uusista paikoista, sillä hänet kutsuttiin kesäkuussa naisten maajoukkueen jää- ja testileirille Vierumäelle. Käynti Naisleijonissa ei jäänyt ainoaksi, kun Pirttijärvi oli mukana heti myös elokuun jää- ja otteluleirillä.

– Alkukesän leirikutsu tuli hieman yllättäen, enkä odottanut sellaista niin pian. Kesäkuun leiriä jännitin todella paljon, mutta elokuun leirillä oli jo helpompaa ja pääsin paremmin hommaan kiinni, kun tiesin mitä odottaa. Maajoukkuevalmennus antoi viestiä, että näytän oman persoonani, olen oma itseni, eikä tarvitse lähteä yrittämään mitään muuta.

– Tulevaisuudessa olisi hienoa päästä arvokisoihin. Eikä pelkkä sinne pääseminen riitä, vaan totta kai sitä haluaa voittaa myös jotain. Näen, että minulla olisi realistiset mahdollisuudet raivata sinne tieni, se on täysin itsestäni kiinni, Pirttijärvi tuumaa tavoitteistaan.

 

- Jenna Pirttijärven pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia