perjantai, 22 maaliskuu 2019 12:55

Naisten Liigan pudotuspelien arvokkain pelaaja Ida Kuoppala, milloin sinut nähdään Naisleijonissa?

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ida Kuoppala. Ida Kuoppala. Riku Laukkanen

Naisten Liigan pudotuspelien arvokkain pelaaja palkitaan Karoliina Rantamäki -palkinnolla. Torstain Blues–Ilves-ottelun jälkeen MVP-pokaalin vastaanotti Bluesin hyökkääjä Ida Kuoppala.

– Tämä on aivan uskomatonta. Ihan huikea joukkue, tosi hyviä joukkuekavereita. Olen niin ylpeä tästä joukkueesta, Kuoppala, 19, sanoi hieman hämmentyneenä kultamitali kaulassaan.

Kuoppala lähti kauteen Vaasan Sportin riveissä tavoitteenaan varmistaa vaasalaisten sarjapaikka. Tavoite täyttyi, eikä vähiten Kuoppalan maalivainun ansiosta – hän teki runkosarjan 30 ottelussa 30 maalia.

Runkosarjan päätyttyä Kuoppala houkuteltiin Espooseen, jossa maali per peli -tahti säilyi. Bluesissa pelaamissaan kuudessa playoff-ottelussa hän merkkautti pisteet 6 + 7 = 13.

– Ida lukee peliä tosi hyvin, Bluesin kapteeni Minttu Tuominen arvioi.
– Hän ei hätiköi vaan pelaa tilanteen mukaan. Hän pystyy pitämään kiekkoa, suojaamaan sitä kaikissa tilanteissa ja tekemään maaleja. Hän oli hyökkäyksellisesti meille loistava apu, Tuominen jatkoi.

Välieräpeleissä Kuoppala pelasi kaksi ottelua Nea Katajamäen ja Nea Ruuskasen rinnalla. Yhdessä pelissä ketjukavereina viilettivät Reetta Valkjärvi ja Annina Rajahuhta.

Finaalisarjassa Bluesin ykkösketjuksi vakiintui Kuoppala – Emmi Rakkolainen – Rajahuhta.

– Löysimme Rakkolaisen ja Rajahuhdan kanssa toisiamme hyvin. Siitä se lähti sitten finaaleissa pyörimään, Kuoppala sanoi.

Finaaleissa Kuoppala merkkautti tehot 4+3. Rajahuhta säesti kolmella maalillaan, Rakkolainen peräti kuudella maalisyötöllään.

Playoffsien myötä Kuoppala teki nimensä tutuksi naiskiekkoa seuraavien keskuudessa. Mutta milloin hänet nähdään Naisleijonissa?

– Sanottaisiinko että kahden vuoden päästä.

Ida Kuoppalan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Naisten Liigan pudotuspelit tulospalvelussa
Naisten Liigan pelaajapalkinnot kaudella 2018–19

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta