sunnuntai, 27 tammikuu 2019 10:11

Ilveksen Linda Välimäki jatkaa Naisten Liigan pistepörssin kärjessä – ”Yritän hoitaa oman ruutuni hyvin”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Linda Välimäki. Linda Välimäki. Joni Hildén

Taistelu Naisten Liigan kärkipaikasta käy tiukkana, kun Ilves nappasi viikon sisällä kaksi voittoa Espoon Bluesista.

Piste-ero joukkueiden välillä kaventui keskiviikkoillan ottelun myötä kahteen pisteeseen. Lauantaina Blues haki kolme pistettä Kuortaneelta, Ilves taas oli lepovuorossa. Ennen sunnuntain otteluita (KalPa–Blues, Ilves–Kuortane) Bluesilla on 65 pistettä, Ilveksellä 60 ja Kärpillä 57.Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta lunastavat suoraan paikan välierissä.

Ilveksen voittojen suurimpia tekijöitä on ykköskentän keskushyökkääjä, pistepörssiä johtava Linda Välimäki.

– Onhan nämä tärkeitä voittoja. Kyllä siitä suorasta välierästäpaikasta on kovaa taistelua ja jokainen peli on tosi tärkeä. Tietenkin olivat isoja voittoja ja aina kun voittaa sen, joka on ykkösenä, niin onhan se hieno juttu, Välimäki mietti.

Välimäki on liukasliikkeinen pelaaja, joka onnistuu syöttämään kiekon joukkuetoverilleen myös hyvin pienistäkin koloista. Bluesia vastaan hän osoitti useaan otteeseen vaarallisuutensa ja muun muassa keskiviikkoisessa voitto-ottelussa Välimäellä oli suuri rooli ottelun ratkaisseessa 3–2-osumassa.

– Yritän hoitaa sen oman ruudun mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta voittamaan. Ainahan peleistä löytyy parannettavaa, mutta nyt on ihan kivasti kulkenut, Välimäki tokaisi.

Kivasti kulkemisen voi katsoa pistepörssiä vilkaisemallakin. Eroa toisena olevaan Kärppien Saija Tarkkiin on ennen sunnuntain pelejä kolme pistettä. Samalla kun Välimäellä kulkee, niin on kulkenut myös Ilveksellä.

– Kyllähän me ollaan parannettu tosi paljon peliämme, Välimäki arvioi.

Kiitosta Välimäeltä sai myös nykyisin käytössä oleva sarjajärjestelmä.

– Tosi kiva on pelata näitä, kun on tämä alempi ja ylempi jatkosarja. Ikinä ei tiedä peliin lähtiessä, kumpi joukkue voittaa. Kyllä se vie pelaajia ja joukkuepelaamista eteenpäin.

Ilveksen ja Välimäen kevät saattaa hyvinkin venyä pitkäksi, jonka lisäksi tamperelaishyökkääjän kausi saattaa jatkua vielä kotikisojen merkeissä Espoossa.

- Toivottavasti oma nimi löytyisi sieltä kotikisajoukkueesta ja pääsisi tänne Espooseen pelaamaan, missä kuitenkin aika monta kautta pelasin tuolla toisessa joukkueessa. Kyllä tänne on kiva tulla pelaamaan kotikisoja, jos nimi joukkueen listoilta löytyy, Välimäki summasi Tapiolan kakkoshallin pukuhuonekäytävällä Bluesia vastaan pelatun voitokkaan 4–2-ottelun jälkeen.

Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan otteluohjelma

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia