keskiviikko, 23 tammikuu 2019 11:42

Naisten Liigan Blues luottaa kahteen vahvaan veskariin: ”Meillä on Jaskarin kanssa tosi hyvä kilpailuhenki”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jenna Silvonen. Jenna Silvonen. Joni Hildén

Espoon Bluesin naiset jatkavat sarjakärjessä viiden pisteen erolla Tampereen Ilvekseen. Viikonloppuna Kuortane sai todeta Bluesin paremmakseen 7–1-numeroin eikä maalivahti Jenna Silvonen antanut minkäänlaista siimaa kuortanelaisille.

– Saatiin laajalla rintamalla tosi hyviä onnistumisia. Pelasimme koko pelin tasaisesti ja vahvasti, Silvonen kertasi.

Silvonen on ollut yksi espoolaisjoukkueen kulmakivistä tämän kauden aikana. Hän on viimeisenä lukkona tilkinnyt vastustajan maalintekoyritykset ja pitänyt Bluesin maaliverkot puhtaana.

– Omaa peliäni olen saanut kehitettyä tässä ja toivottavasti se riittää sitten tukemaan joukkuetta loppuun asti, Silvonen heitti.

Kokonaisuutena Silvonen näkee, että hänen omansa sekä joukkueen peli on ottanut kehitysaskeleita koko kauden ajan ja pelaaminen on ollut nousujohteista.

– Totta kai parannettavaa aina on, mutta oikeaan suuntaan olemme menossa. Maalivahdin näkökulmasta luotan täysin tähän joukkueeseen, Silvonen vakuutti.

Pelit ovat sujuneet Silvosella mainiosti ja hän on seitsemän pelatun ottelun jälkeen ylemmän jatkosarjan maalivahtien torjuntaprosenttitilastossa kuudennella sijalla, torjuntaprosentin ollessa 91.36. Hänen joukkuetoverinsa ja ensimmäinen haastajansa Erica Jaskari puolestaan johtaa tilastoa viiden pelatun ottelun jälkeen torjuntaprosentilla 95.00.

– Meillä on Jaskarin kanssa tosi hyvä kilpailuhenki, mutta hyvällä pohjalla. Se ajaa meitä molempia tosi kovasti eteenpäin, Silvonen totesi.

Joukkueen pärjätessä on maalivahdinkin työ ollut huomattavasti helpompaa. Silvonen onkin tyytyväinen omiensa esityksiin ja loppukauteen on helppo lähteä hymyssä suin.

– Kyllä tuon joukkueen takana on hienoa ottaa koppeja. Sieltä saa hienon tuen.

Blues kohtaa keskiviikkona Tapiolassa kärkikamppailussa Tampereen Ilveksen. Ilves on pisteissä jäljessä viidellä pisteellä, joten ottelua voidaan hyvällä syyllä puhua useamman kuin kolmen pisteen otteluksi.

Jenna Silvosen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan otteluohjelma

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia