perjantai, 21 syyskuu 2018 15:43

Bluesin Reetta Valkjärvi hakee ehjää kautta - Tähtäimenä maajoukkue

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Reetta Valkjärvi. Reetta Valkjärvi. Joni Hildén

Espoolaistunut Reetta Valkjärvi on palannut pitkän loukkaantumisen jälkeen Bluesin kokoonpanoon ja rykäisi heti toiseen viikonloppuun huipputehot.

Viime vuosi oli Valkjärvelle vaikea, hän sai kasaan runkosarjassa vain seitsemän ottelua ja pudotuspeleissä yhdeksän. Maaleja ei Valkjärvelle viime kaudella kertynyt.

Bluesin voitokas viikonloppu TPS:ää ja Lukkoa vastaan oli tehottomuudesta kärsineelle Valkjärvelle varsin mieluinen, sillä pisteitä tuli peräti 12.

- Ne ovat olleet aika pitkään siellä piilossa, että tuli nyt kaikki samalla, Valkjärvi heitti.

- Kentät toimivat hyvin, syötöt kulkivat lavasta lapaan ja siitä oli aika helppo laittaa tyhjään maaliin.

Reetta Valkjärvi kuvattuna Naisten Liigan avausviikonloppuna Oulussa.

 

"Ensimmäisen kerran pelasin Bluesin paidassa naisten joukkueessa yhdeksäsluokkalaisena ja tästä on tullut aika iso juttu itselle."

 

Valkjärvi siirtyi Espoon Bluesin riveihin neljä vuotta sitten Kuortaneelta. Siinä ajassa hän on ehtinyt espoolaistua ja nainen tunteekin Bluesin täysin omaksi joukkueekseen. Siitä huolimatta, että juuret ovat Hollolasta ja juniorivuodet hän pelasi Pelicansissa.

- Se on todella vahvasti tullut se bluesilaisuus itseeni. Ensimmäisen kerran pelasin Bluesin paidassa naisten joukkueessa yhdeksäsluokkalaisena ja tästä on tullut aika iso juttu itselle. Haluan jatkaa täällä Espoossa myös, Valkjärvi totesi.

Valkjärvellä, kuten koko Bluesin joukkueella, on alkavaan kauteen lähdettäessä selkeä tavoite, voittaa Suomen mestaruus. Mestaruuden eteen Valkjärvi on valmis antamaan kaikkensa jäällä auttaakseen joukkuetta. Lähellä mestaruus on jo ollut Valkjärveä, sillä keväällä 2017 kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit.

 

Viime kausi ei 22-vuotiaalla hyökkääjällä mennytkään sitten niin kuin hän olisi toivonut, vaan olkapäävamma äityi niin pahaksi, että se piti leikata ja kausi meni käytännössä täysin ohitse. Nyt kesä on harjoiteltu täysillä ja nainen on valmis karkeloihin. Tavoitteet niin joukkueella kuin pelaajalla itsellään ovat hyvin selkeät.

- Henkilökohtaisesti lähden hakemaan ehjää kautta, koska viime kausi oli rikkonainen. Tavoite on parantaa peliä koko ajan eteenpäin ja auttaa joukkuetta voittamaan Suomen mestaruus, Valkjärvi mietti.

Liigaympyröiden lisäksi mielessä siintävät jo kansainväliset tehtävätkin. Valkjärvi on pukenut U18-maajoukkueen pelipaidan päällensä 46 kertaa ja toiveissa olisi lyödä itsensä läpi myös aikuisten maajoukkueeseenkin.

Vielä ei maajoukkue ole ajankohtainen, vaan nyt keskitytään jo lauantain HPK-kamppailuun. Blues kohtaa lauantaina Metro Areenalla HPK:n kello 16:20 alkaen.

Reetta Valkjärven pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Bluesin joukkuekortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia