perjantai, 22 helmikuu 2019 12:02

Tässä ovat tämän kauden parhaat pistenikkarit – Katso tilastokooste eri sarjoista

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Eemil Erholtz on Nuorten SM-liigan kevätkauden paras pistemies. Koko kausi on tuottanut 42 ottelussa 54 pistettä, joilla hän sijoittuu koko kauden pörssissä viidenneksi. Eemil Erholtz on Nuorten SM-liigan kevätkauden paras pistemies. Koko kausi on tuottanut 42 ottelussa 54 pistettä, joilla hän sijoittuu koko kauden pörssissä viidenneksi. Mika Kylmäniemi

Kokosimme kuuden eri sarjan, kolme aikuisten ja kolmen juniorisarjan pistetilastot yhteen. Katso, ketkä pelaajat ovat kauden kovimmat pisteiden tekijät koko kauden saldot huomioiden.

Liigan runkosarjan pistepörssin voittaja palkitaan Veli-Pekka Ketola –palkinnolla. Kun sarjaa on viimeinen kuudennes jäljellä, kamppailun viiden kärjessä on tiukkaa. HPK:n Teemu Turunen johtaa pörssiä pisteen erolla Kärppien Ville Leskiseen. HPK-pelaajalle palkinto on mennyt edellisen kerran vuonna 2003 (Tomas Kucharcik). Tilaston kärkiviisikosta vain KooKoon Malte Strömwall on pystynyt piste per peli –tahtiin.

Mestiksessä K-Vantaan Miro-Pekka Saarelaisella on kuuden pisteen johtoasema ennen Hermeksen Samu Markkulaa. Pistepörssin voitto on mennyt K-Vantaan pelaajalle kerran aikaisemmin, kun Markku Takala oli pörssivoittaja kaudella 2000-01. Jouni Rinne –palkintoa tavoitteleva Saarelainen on tehtaillut pisteitä lähes 1,5 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Laitahyökkääjä on matkalla sarjan kovimpaan pistelukemaan sitten kauden 1999–2000.

Suomi-sarjassa Nokian Pyryn Henri Sandvik ei ole kevätkaudella pystynyt syyskauden pistetahtiinsa, mutta pitää yhteispisteissä tilaston kärkipaikkaa ennen seurakaveriaan Tomi Wileniusta.

Nuorten SM-liigassa Sportin Santeri Haarala oli syyskauden alkusarjan toiseksi paras pistemies Pelicansin Waltteri Merelän jälkeen. Kevätkauden loppusarjan pistepörssissä Haarala on sijalla 12, mutta pistekeskiarvo 1,63 on alkusarjaa parempi. 19-vuotias Haarala on pelannut kaudella myös Liigaa 10 ottelua pistein 0+5. Kevätkauden pistepörssissä ykkösenä on Haaralan seurakaveri Eemil Erholtz. Pistepörssin voittaja palkitaan kauden päätteeksi Kari Jalonen –palkinnolla.

B-nuorissa Bluesin kaksikko Daniel MäkiahoAlexander Forslund on kannatellut joukkuettaan kauden otteluissa.  Mäkiaho on kauden parhaita maalintekijöitä, Forslund syöttöpörssin kärkinimiä. Kevätkauden pistepörssissä kärkipaikkaa pitää Kärppien Samu Tuomaala ja on kiinni tiukimmin pistepörssin voittajan Matti Hagman –palkinnossa.

C-nuorten SM-sarjassa Jokipoikien Rasmus Kuiri on maali- ja pistepörssien selvä ykkösnimi. Kärppien Leevi Kinnusen ja Ville Koivusen koko kauden pistekeskiarvot ovat kuitenkin Kuiriakin paremmat. Kevätkauden SM-sarjan pistepörssissä Rasmus Kuirin kovin haastaja on tasapisteissä oleva JYPin Jesse Helander. Pistepörssin voittajalle luovutetaan kauden päätteeksi Reijo Leppänen –palkinto.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta