lauantai, 06 huhtikuu 2019 17:30

CSM: Jokerien päävalmentaja Kalliomäki loi uskoa joukkueeseensa: ”Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Otteluvoitot ovat nyt 1–1. Otteluvoitot ovat nyt 1–1. Riku Laukkanen

Jokerit venytti C-nuorten SM-sarjan finaalit kolmanteen otteluun kaatamalla Kärpät lauantaina 4-1. Helsinkiläisten peli-ilme oli perjantaiseen otteluun nähden parempi. Joukkue osoitti, että se ei ole luovuttanut sarjaa oululaisille, vaan halu taistella mestaruudesta on kova.

– Me oltiin tänään täällä aika reilusti etuajassa ja olimme kaikki mukana, myös loukkaantuneet pelaajat ja ne, jotka eivät olleet pelaamassa. Huollot ja valmennuspäälliköt myös mukana. Kävin yleistä tarinaa poikien kanssa läpi, että miten tähän on tultu ja kenelle tätä tehdään, Jokerien päävalmentaja Tuomas Kalliomäki paljasti.

– Käytiin läpi sitä, että tämä on meidän kaikkien yhteinen asia.

Puheiden pitäminen näkyikin kentällä, sillä aistittavissa oli vapautuneessa tilanteessa pelannut jokerilauma. Entisestään vapautusta antoi se, kun Viljam Sandvik vei Jokerit johtoon neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen.

– Oli se maali tärkeä ja ennen kaikkea se oli tärkeä Sandvikille, jolla on ollut hieman vaikeuksia viime aikoina. Henkisesti se oli tosi iso maali, varsinkin tälle ykkösketjulle, Kalliomäki tunnusti.

Voittojen ollessa tasan 1–1 ratkaistaan mestaruuden kohtalo sunnuntain ottelussa Jokereiden ja Kärppien välillä. Peli pelataan sunnuntaina Helsingin Jäähallissa, alkamisaika riippuu siitä, miten tänään kello 18 käynnistyvä B-nuorten finaaliottelu Jokerit–Kärpät päättyy.

Jokereiden päävalmentajalla on selvät sävelet siitä, mikä tulee sarjan lopulta ratkaisemaan.

– Se kumpi joukkue uskaltaa pelata omilla taidoillaan vie pelin. Molemmat joukkueet ovat niin taitavia ja hyviä ryhmiä. Uskalletaanko puolustaa rohkeasti eikä lähdetä peruuttelemaan.

Ottelun Jokerit–Kärpät tilastotapahtumat tulospalvelussa
C-nuorten SM-sarjan pudotuspelit tulospalvelussa
Kärpille ensimmäinen kiinnitys C-nuorten Suomen mestaruuteen: ”Puolustettiin ja hyökättiin tasapainoisesti”

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia