lauantai, 06 huhtikuu 2019 17:14

Jokerit venytti C-nuorten SM-finaalisarjan kolmanteen osaotteluun – "Meillä ei ollut mitään hävittävää"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Viljam Sandvik teki kaksi maalia. Viljam Sandvik teki kaksi maalia. Riku Laukkanen

Jokerit voitti Kärpät maalein 4–1 lauantaina Helsingissä pelatussa C-nuorten SM-sarjan toisessa finaaliottelussa. Voitot ovat nyt 1–1, ratkaiseva kolmas osaottelu pelataan sunnuntaina.

– Oli aika tasainen vääntö. Pienet virheet ratkaisivat paljon. Pelattiin oma pääty tänään paremmin kuin eilen, Jokerien Viljam Sandvik summasi.

Finaalisarjan avauspelissä perjantaina Kärpät oli parempi maalein 5–2.

– Olimme siinä pelissä huolimattomia. Teimme tyhmiä virheitä, joista Kärpät rankaisi. Kaikkia jännitti, mutta jännitys laukesi, kun hävittiin. Tänään meillä ei ollut enää mitään hävittävää, oli pakko voittaa. Silloin voi mennä rennosti pelaamaan.

Sandvik pelaa keskellä Jokerien ykkösketjussa, joka hurjasteli lauantaina kaikki joukkueensa maalit. Sandvik teki kaksi maalia, Rasmus Ruusunen ja Samu Salminen merkkauttivat tehot 1+2 mieheen.

– Ketjussamme Ruusunen on kova tekemään töitä. Hän hoitaa sen työmiehen roolin, minä ja Salminen laitetaan sitten kiekkoa pussiin, Sandvik kertoi.

Suomen mestaruuden kohtalo ratkaistaan sunnuntaina pelattavassa kolmannessa osaottelussa. Sen alkamisaika vahvistuu lauantai-iltana kello 18:00 starttaavan B-nuorten finaaliottelun Jokerit–Kärpät lopputuloksen myötä.

– Tänään 2–0-maalimme jälkeen tuli viiden minuutin heikko hetki. Huomenna sellaisia ei saa tulla, ne merkkaavat aika paljon tällaisissa peleissä, Sandvik sanoi.

Viljam Sandvikin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Jokerit–Kärpät tilastotapahtumat tulospalvelussa
C-nuorten SM-sarjan pudotuspelit tulospalvelussa
Kärpille ensimmäinen kiinnitys C-nuorten Suomen mestaruuteen: ”Puolustettiin ja hyökättiin tasapainoisesti”

 

Samu Salminen (vas.) ja Viljam Sandvik olivat tehokkaita.

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia