keskiviikko, 18 tammikuu 2017 09:19

Kiekkolukio starttaa syksyllä - yhteishaku alkaa helmikuussa

Kirjoittanut Toimitus
Karstulan uusi jääliikuntakeskus ja lukio liikuntahalleineen ja kuntosaleineen sijaitsevat aivan vierekkäin kunnan keskustassa. Opiskelijoiden majapaikatkin sijaitsevat kävelymatkan päässä. Karstulan uusi jääliikuntakeskus ja lukio liikuntahalleineen ja kuntosaleineen sijaitsevat aivan vierekkäin kunnan keskustassa. Opiskelijoiden majapaikatkin sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Jo usean vuoden ajan maakunnan parhailla lukionsa oppimistuloksilla loistanut Karstula ottaa nyt uuden harppauksen kehittäessään ja monipuolistaessaan koulutuspalvelujaan. 

Aiemmin viime vuoden puolella päätettiin käynnistää lukiossa erityinen kiekkoilijoille tarkoitettu jääliikuntalinja. Sille antaa hyvät edellytykset aivan lukion vieressä kunnan ydinkeskustassa sijaitseva uusi, upea jäähalli Karstula Areena. Kiekkolukiota on valmisteltu yhdessä lukion, Karstulan Kivan, Karstula Areenan ja kansanopiston kanssa. Kiekkolukion jo pitkään vireillä ollut idea vauhdittui Suomen Jääkiekkoliiton alueellisen työvaliokunnan vierailtua syksyllä Karstulassa.

Karstulan kiekkolukio on tarkoitettu jääkiekkoilijan uralla huipulle tähtääville nuorille. Ensi syksynä aloittavalle jääliikuntalinjalle odotetaan vähintään 15-20 uutta opiskelijaa eri puolilta Suomea. Valtakunnallinen yhteishaku käynnistyy helmikuussa. Kiekkolukioon tulevat pojat harjoittelevat ja pelaavat jo ensi kesästä lähtien Karstulan Kivan B-juniorijoukkueessa. Joukkueen valmennus ja johtaminen tapahtuvat oman ammattivalmentajan, Kivan valmennuspäällikön ja lukion liikunnanopetuksen yhteistyönä. Tytöt pääsevät mukaan C-juniorijoukkueisiin.  B-juniorijoukkueen tähtäin on mahdollisimman korkealla tasolla maamme juniorisarjoissa. Kauempaa Karstulaan tuleville lukiolaisille on järjestetty majoitus aamiaisineen kävelymatkan päässä sijaitsevalta kansanopistolta.

Ensisijaisesti vain jääkiekkoiluun panostava lukion liikuntalinja on Suomessa Karstulan ohella vain Uudellamaalla Sipoossa.

Lisätietoja antaa mielellään Karstulan lukion rehtori/sivistystoimenjohtaja Anitta Rasi, puhelin 044 – 459 6671. 

Linkki: kiekkolukio.fi

Lähde: Lehdistötiedote

Viimeksi muutettu keskiviikko, 18 tammikuu 2017 09:27

Etsi sivustolta