perjantai, 05 huhtikuu 2019 14:36

Kärpät/Ahmat voitti B2-nuorten ensimmäisen finaaliottelun – "Ässiä vastaan aina tiukkoja pelejä"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Patrik Kemppainen teki kaksi maalia. Patrik Kemppainen teki kaksi maalia. Pasi Mennander

Finnair Final Weekend -tapahtuma käynnistyi Helsingin Jäähallin harjoitushallissa perjantaina puoliltapäivin. Ensimmäisinä kaukaloon ehtivät B2-nuorten SM-sarjan finaalijoukkueet Kärpät/Ahmat ja Ässät. Runkosarjan voittaja Kärpät/Ahmat otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen loppuluvuin 7–5.

– Oli hyvä matsi. Pääsimme heti alussa johtoon, siitä oli hyvä jatkaa peliä, Kärpät/Ahmojen ykkösketjun sentteri Patrik Kemppainen summasi.

Kärpät/Ahmat johti ottelun puolivälissä maalein 4–2, mutta Ässät kiri tasoihin. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Kärpät/Ahmat karkasi 7–4-johtoon.

Ja kuten finaalisarjan luonteeseen kuuluu, taistelu kaukalossa kävi ajoittain kuumana.

– Ässiä vastaan on aina ollut tiukkoja pelejä. Meillä on vähän kalavelkoja maksettavana. Aika kuumia tilanteita oli, Kemppainen kertoi.

Kemppainen oli kaukalon tehokkain pelaaja pistein 2+2. Hän syötti joukkueensa toisen ja neljännen maalin sekä viimeisteli itse 6–4- ja 7–4-osumat.

Suomen mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. Toinen osaottelu käynnistyy lauantaina kello 12:00, silloin ns. päähallin puolella. Jos Ässät voittaa, pelataan kolmas osaottelu sunnuntaina.

– Yritetään parantaa koko ajan. Kiekollisessa pelissä ja avauspelaamisessa meidän pitää huomenna olla parempia, Kemppainen sanoi.

Patrik Kemppaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Kärpät/Ahmat–Ässät tilastotapahtumat tulospalvelussa
B2-nuorten pudotuspelit tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää B2-nuorten SM-sarjan uutisia