sunnuntai, 03 huhtikuu 2016 15:16

Final Four // HIFK ratkaisi C-nuorten SM-kullan sekunti ennen loppua - ”Katsoin kelloa”

Kirjoittanut
Voittomaali on syntynyt, ja maalintekijä Niklas Nordgren aloittaa HIFK:n juhlat. Voittomaali on syntynyt, ja maalintekijä Niklas Nordgren aloittaa HIFK:n juhlat. Petteri Ikonen

Helsingin IFK on C-nuorten uusi Suomen mestari. HIFK kukisti sunnuntaina Espoon Tapiolassa pelatussa loppuottelussa Bluesin maalein 2-1.

Jatkoerään edenneen ottelun ratkaisu oli dramaattinen. HIFK:n puolustaja Jasper Rannisto sai kiekon haltuunsa helsinkiläisjoukkueen puolustusalueella, kun jatkoerää oli jäljellä vajaat kymmenen sekuntia.

Pitkä pystysyöttö tavoitti keskialueella kärkkyneen Niklas Nordgrenin, joka sivalsi 2-1-voittomaalin sekunti ennen jatkoerän loppumista.

- Katsoin kelloa, ja näin että muutama sekunti on jäljellä. Meinasin vain vipata kiekon pois ja antaa ajan kulua loppuun, Rannisto kertasi voittomaaliin johtaneita hetkiä.

- Sitten tajusin, että Niklas on vapaana. Syöttö sinne, ja sitten alkoi juhlat, Rannisto iloitsi.

HIFK päihitti puolivälierissä Rauman Lukon otteluvoitoin 2-1, ja Final Four -tapahtuman välierässä helsinkiläisjoukkue voitti TPS:n maalein 4-1.

- Kauteen mahtui paljon ylämäkiä, mutta alamäkiä oli aika vähän. Menimme tasaisesti eteenpäin ja kehityimme, HIFK:n päävalmentaja Nemo Nokkosmäki tuumi.

- Puolivälierissä Lukkoa vastaan pelatut ottelut olivat kasvattava kokemus, ja kyllä tässä loppuottelussa kohtasi ehdottomasti sarjan kaksi parasta joukkuetta. Hieno tapahtuma ja hienoa jääkiekkoa, Nokkosmäki lisäsi. 

 

Olet nyt