lauantai, 02 huhtikuu 2016 13:33

Final Four // C-nuorissa finalistit selvillä - ”Uskoin koko ajan voittoomme”

Kirjoittanut
Loppuottelupaikka maistui Bluesille. Loppuottelupaikka maistui Bluesille. Pasi Mennander

Espoon Tapiolassa tänä viikonloppuna järjestettävä B-, B2- ja C-nuorten SM-sarjojen Final Four -tapahtuma käynnistyi C-nuorten välieräotteluilla.

Espoon Blues kukisti Oulun Kärpät jatkoajan päätteeksi maalein 7-6. Espoolaisjoukkue kohtaa sunnuntaina pelattavassa loppuottelussa Helsingin IFK:n, joka kukisti omassa välieräottelussaan Turun Palloseuran 4-1.

- Alku oli huono, mutta uskoimme omaan tekemiseemme. Se palkittiin voitolla ja loppuottelupaikalla, joiden eteen olemme tehneet töitä koko kauden ajan, Bluesin C-nuorten päävalmentaja Juhani Sarilo tuumi.

Kärpät johti ottelua toisen erän lopussa jo 4-2, mutta Blues kampesi päätöserässä tasoihin ja ohi.

Blues oli tehot 1+5 rohmunneen Aleksi Haatasen 6-5-maalilla kiinni loppuottelupaikassa, mutta Kärppien Kalle Matikainen tasoitti 6-6:een sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Jatkoerää pelattiin reilu kaksi minuuttia kunnes Bluesin Erik Alakiuttu iski voittomaalin.

- Siihen maalin eteen se kiekko jäi pomppimaan, ja sain iskettyä sisään. Oli kyllä urani tähän asti tärkein maali, Alakiuttu puhalteli.

- Uskoin koko ajan voittoomme, vaikka Kärpät tasoittikin siinä varsinaisen peliajan lopussa. Meillä oli kuitenkin hyvä henki päällä kopissa.

Alakiuttu oli päävalmentaja Sarilon kanssa samoilla linjoilla siitä, että espoolaisjoukkue ei ollut hereillä kahdessa ensimmäisessä erässä.

- Kapteeni ja varakapteeni pitivät sitten vähän ääntä kopissa, ja kolmannessa erässä oltiin iskussa, jotta noustiin mukaan peliin, Alakiuttu tuumi.

Bluesin ja HIFK välinen loppuottelu alkaa sunnuntaina kello 12.00 Espoon Metro Areenassa. Pronssiottelu Kärpät - TPS alkaa tunti aikaisemmin areenan vieressä olevassa harjoitushallissa.

Olet nyt