maanantai, 09 maaliskuu 2020 10:51

BSM: KalPa voitokas viikonlopun peleissään – Ässät nousi kiinni villiin korttiin

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Perttu Kauhanen ratkaisi maaleillaan KalPan voiton TPS:stä lauantaina. Perttu Kauhanen ratkaisi maaleillaan KalPan voiton TPS:stä lauantaina. Riku Laukkanen

B-nuorten SM-sarjan viimeinen viikko on edessä. Menneen viikonlopun peleistä kahta voittoa juhlivat kärkijoukkue Kärpät ja puolivälierien kotietuun kiinni tarrannut KalPa. Ässät haki lauantaina tärkeän voiton Pelicansista.

JYP nousi perjantaina Ilvestä vastaan kahden maalin takaa ottelun voittoon. Joakim Kemell iski ratkaisun jatkoajalla ajassa 63.28. 15-vuotias laitahyökkääjä on koonnut kevätkauden 14 ottelussaan pisteet 7+8=15. Ilvekselle tappio oli kolmas peräkkäinen ja kuudes seitsemän ottelun jaksolla.

* * *

Lauantain otteluissa KalPa nousi sarjassa neljänneksi voitollaan TPS:stä. Perttu Kauhanen oli kuopiolaisten avainpelaajia päätöserän kahdella maalillaan. Keskushyökkääjä kasvatti kauden maalimääränsä 15:een.

Kärpät kukisti kotonaan K-Vantaan. Oululaisten kakkosketju Joonas LohisaloViljami MarjalaVille Koivunen oli mainiossa vireessä. Lohisalo ja Marjala kirjasivat pisteet 2+2, Koivunen 0+4. Kevätkauden pistepörssissä Koivunen ja Lohisalo ovat kaksoisjohdossa.

Jokerit otti neljännen peräkkäisen voittonsa kaatamalla JYPin. Jokerien voittomaalista vastanneelle Dani Scheimanille maali oli jo kevätkauden 10:s. Scheimanin maaliputki on kolmen ottelun mittainen.

Ässät jatkoi voittoputkessa ja nousi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle kaatamalla Pelicansin. Arttu Salminen teki voittomaalin päätöserässä ja katkaisi 15 ottelun maalittoman putkensa. Feetu Knihti kirjasi ottelusta kolme syöttöpistettä.

* * *

Kärpät vei kärkiottelun TPS:ää vastaan. Ville Ruotsalainen teki jo avauserässä ottelun voittomaalin. Maali oli U17-maajoukkueessakin esiintyneelle puolustajalle kauden seitsemäs.

KalPa iski kahdeksan maalia K-Vantaan verkkoon Kuopiossa. Konsta Kapanen (2+1), Sakke Vallius (1+2) ja Elias Koponen (1+2) viettivät kolmen pisteen iltapäivää. Jami Pasanen pysäytti nollapelissään 22 kiekkoa. Nollapeli oli Pasaselle kauden toinen.

HIFK väänsi maalin voiton Pelicansista ja kavensi eron kuuden parhaan joukkoon kuuteen pisteeseen ennen kolmea viimeistä ottelua. Samu Bau teki toisessa erässä kaksi maalia, joista jälkimmäinen oli myös ottelun voittomaali. 15-vuotias U16-maajoukkueen keskushyökkääjä on tehnyt kuudessa viime ottelussaan neljä maalia ja tuplannut kauden maalimääränsä.

Viikonlopun ottelut

Perjantai 6.3.
JYP – Ilves 4-3 JA

Lauantai 7.3.
KalPa – TPS 5-3
Kärpät – K-Vantaa 6-1
Jokerit – JYP 3-1
Pelicans – Ässät 4-5

Sunnuntai 8.3.
Kärpät – TPS 5-1
KalPa – K-Vantaa 8-0
HIFK – Pelicans 5-4
 

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta