keskiviikko, 29 tammikuu 2020 10:21

BSM: Kärppien voittoputkelle jatkoa – joukkue vakuuttaa tilastoillaan

Kirjoittanut
Viime keväänä Kärppien C-nuorten avainpelaajiin kuulunut Ville Koivunen on tehnyt tällä kaudella hyvää jälkeä B-nuorten SM-sarjassa. Viime keväänä Kärppien C-nuorten avainpelaajiin kuulunut Ville Koivunen on tehnyt tällä kaudella hyvää jälkeä B-nuorten SM-sarjassa. Riku Laukkanen

Kärppien porskutus B-nuorten SM-sarjassa sai jatkoa viikonlopun peleissä. Lauantaina Pelicans pystyi haastamaan vieraskiertueella olleet oululaiset. Sunnuntaina Kärpät haki täyden pistepotin Ilvekseltä.

Kärpät on voittanut kauden 38 ottelustaan peräti 33. Oululaiset ovat tehneet kauden aikana eniten maaleja, 180, ja päästäneet myös selvästi vähiten, vain 67 osumaa. Päästettyjen maalien keskiarvo 1,76 hakee vertaistaan tämän ikäluokan otteluissa.

Kärppien voittoputki on venynyt jo 14 ottelun mittaiseksi. Jaksolla vain K-Vantaa pystyi horjuttamaan Kärppiä tammikuun puolivälissä, mutta sarjakärki nappasi voiton pitkällä kaavalla, jatkoajalla.

* * *

Maalivahtiosastolla vastuuta ovat kantaneet kauden aikana Leevi Meriläinen ja Niklas Kokko. Meriläinen torjui syyskaudella 15 ottelua 94,1 %:n tehokkuudella ja pelasi kolme nollapeliä. Kevätkauden kolmessa ottelussa Meriläisen taakse on tehty vain kolme maalia.

Myös Kokko pelasi syyskaudella kolmesti nollapelin. U16-maajoukkueessa tällä kaudella debytoinut vahti on pelannut kevätkaudella B-nuorten SM-sarjassa neljä ottelua torjuntaprosentilla 93,5. Kokko kuuluu myös harvalukuiseen joukkoon pelaajia, jotka ovat kuuluneet kauden aikana kokoonpanoon niin Nuorten SM-liigassa kuin B- ja C-nuorten SM-sarjoissakin.

* * *

Viikonlopun otteluissa ylivoimaisesta sarjajohtajasta kunnostautui laitahyökkääjä Ville Koivunen. U17-maajoukkueessa tällä kaudella esiintynyt Koivunen venytti pisteputkeaan ja merkkautti sekä Pelicansia että Ilvestä vastaan pisteet 1+2.

Seitsemän ottelun pisteputkessa oleva Koivunen jakaa kevätkauden pistepörssin kärkipaikan yhdessä Pelicansin Atte Peltosen kanssa. Koko kauden pistevertailussa Koivunen on toisena JYPin Jesse Helanderin jälkeen. Koivusella on koossa 29 ottelun jälkeen yhteensä 53 (21+32) pistettä.

Myös Viljami Marjalan pistevire on ollut kohdallaan. U17-maajoukkuepelien paras pistemies (15 ottelussa pisteet 5+9=14) kirjasi Ilvestä vastaan Koivusen tavoin pisteet 1+2. Nuorten SM-liigassa 18 ottelussa esiintynyt Marjala on merkkauttanut B-nuorten 16 ottelussaan 27 (13+14) pistettä ja on pistekeskarvolla mitaten Kärppien toiseksi tehokkain pelaaja Ville Koivusen jälkeen.

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta