maanantai, 30 joulukuu 2019 14:01

BSM: Tässä ovat syyskauden 2019 tilastokärjet

Kirjoittanut
JYPin Jesse Helander (vas.), Santeri Koskela ja Niko Liiri kuuluivat B-nuorten SM-sarjan syyskauden parhaisiin pistenikkareihin. JYPin Jesse Helander (vas.), Santeri Koskela ja Niko Liiri kuuluivat B-nuorten SM-sarjan syyskauden parhaisiin pistenikkareihin. Mika Kylmäniemi

B-nuorten SM-alkusarjan tilastoissa esille nousivat JYPin tehoketjun jäsenet sekä alkusarjaa hallinneen Kärppien maalivahti.

Pisteet ja syötöt
Jesse Helander, JYP // 11+33=44 (ka. 1,47)

16-vuotias laitahyökkääjä oli viime kaudella JYPin C:ssä tehokas ja kokosi 29 ottelussa 59 pistettä. Alavuden Peli-Veikkojen kasvatti debytoi myös B-nuorten SM-sarjassa ja U16-ikäluokan maajoukkueessa. Tällä kaudella Helander on muodostanut sarjan tehokkaimman kaksikon yhdessä Santeri Koskelan kanssa: Helander on kunnostautunut syöttäjänä, Koskela viimeistelijänä. Pisteistä lähes puolet on syntynyt ylivoimapelissä, jossa Helander on ollut sarjan toiseksi tehokkain pelaaja KalPan Niklas Meriläisen jälkeen.

Maalit
Santeri Koskela, JYP // 23 maalia (0,77)

17-vuotias keskushyökkääjä on JYPin omia kasvatteja ja ottanut tällä kaudella ison kehitysaskeleen urallaan. Peräti 11 ylivoimamaalia syyskaudella takonut Koskela pelasi jo viime vuonna täyden kauden JYPin B:ssä. Toissa kaudella hän pelasi JYPin C:ssä ja teki 42 ottelussa 27 maalia. Tänä vuonna varsinkin syyskauden alkupuolella Koskelan maalintekotehokkuus oli huipussaan, kun 15 ottelussa syntyi 16 maalia.

Pisteet / puolustajat
Niko Liiri, JYP // 2+27=29 (0,97)

JYPin tehokaksikon takana pelaava 17-vuotias Liiri on vakuuttanut  syyskaudella tehokkaana ylivoimapelaajana. Puolustajan pisteistä peräti 20 (1+19) on syntynyt ylivoimapelissä. Liiri keräsi eniten ylivoimasyöttöjä kaikkien pelaajien vertailussa. JYPin juniorikoulun kasvatti ei ole aikaisemmin loistanut pistenikkarina: viime kaudella B-nuorten 48 ottelussa syntyi 12 pistettä.

Päästettyjen maalien keskiarvo ja torjuntaprosentti
Leevi Meriläinen, Kärpät // 1,53 – 94,1

17-vuotias lupaus kirjasi syksyn B-nuorten 15 ottelustaan 12 voittoa varsinaisilla peliajoilla ja torjui kolmesti nollapelin. Läpimurtokauttaan pelaavan Meriläisen tilastot ovat komeaa luettavaa myös Nuorten SM-liigassa: seitsemän ottelua saldolla 1,43 / 93,1. Ja kutsu on käynyt myös Liiga-joukkueen kokoonpanoon – tosin debyyttiottelu on vielä edessä.

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta