torstai, 24 lokakuu 2019 14:20

BSM: Pistepörssin kärjessä erikoistilanteiden osaajia ja tasakentällisin onnistujia – katso tilastokooste

Kirjoittanut
Kärppien Leevi Kinnunen on tasaisen pistepörssin kärjessä. Kärppien Leevi Kinnunen on tasaisen pistepörssin kärjessä. Riku Laukkanen

B-nuorten SM-alkusarjan puolimatkan krouvissa sarjan pistepörssin kärjessä on Kärppien Leevi Kinnunen. Maalipörssiä hallitsee JYPin Santeri Koskela ja syöttöpörssin ykkönen on JYPin Jesse Helander.

Ensimmäistä kauttaan B-nuorissa pelaava Leevi Kinnunen on pelannut kauden kahden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Kärppien ykkössentterin paikalla pelaava Kinnunen otti ison loikan pörssissä toissaviikonlopun ottelussa Sportia vastaan, joka tuotti tilille hurjat 2+7 (!) pistettä.

Kinnunen on ollut sarjan syyskauden tehokkain pelaaja tasakentällisin sekä maalintekijänä että pistepörssissä. Pisteistä vain reilu neljännes on syntynyt erikoistilanteissa.

Viime kaudella Kinnunen oli huipputehokas C-nuorten SM-sarjassa. Runkosarjan 42 ottelussa syntyi muhkeat 93 (30+63) pistettä ja seitsemässä pudotuspelissä 10 (7+3) pistettä.

JYPin tehoketju Jesse Helander – Santeri Koskela – Emil Kangasniemi on ollut syyskauden hurjin trio erikoistilanteissa. Ketju on iskenyt ylivoimapelissä yhteensä 10 maalia ja 32 pistettä. Koskela on tehnyt syyskaudella jo 17 maalia, ja Helander kirjannut 24 syöttöpistettä. Puolustaja Niko Liiri on ollut JYPin kovin pistemies ylivoimalla: kauden pisteistä 65 % on tullut erikoistilanteissa.

Pistepörssin kolmospaikalla oleva KalPan Niklas Meriläinen on tehnyt pisteistään yli puolet ylivoimapelissä. Sarjajohtajan ykkösketjun laitahyökkääjä on syyskauden tehokkain ylivoimapelaaja 16 pisteellään.

Tasakentällisin ovat vakuuttaneet myös TPS:n Juraj Slafkovsky ja K-Vantaan Justus Juntunen. 15-vuotias, kookas (188/87) slovakialaislaitahyökkääjä pelaa avauskauttaan Suomessa ja on neljän ottelun maali- ja pisteputkessa saldolla 5+5. Juntunen on seitsemän ottelun pisteputkessa (7+8) ja ollut joukkueensa ykkösratkaisija: hän on merkkauttanut pisteitä peräti 55 %:sta joukkueensa syyskauden maaleista.

B-nuorten SM-alkusarjan pistepörssi

Tilanne 24.10.2019

Taulukossa mukana pelaajan pistekeskiarvo ja pisteiden osuus joukkueen tekemistä maaleista (JM%).

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta