lauantai, 08 joulukuu 2018 14:08

Hyökkääjä Tanja Niskasen mukaan Naisleijonien on asetettava tavoitteensa korkealle: ”Ei me ainakaan vähempään tyydytä”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Tanja Niskanen. Tanja Niskanen. Pasi Mennander

KalPan 26-vuotias juonikas hyökkääjä on ollut kauden alusta saakka huimassa pistevireessä. Hänet palkittiin Naisten Liigan syyskuun parhaana pelaajana eikä pistetehtailu ole senkään jälkeen hyytynyt - Naisten Liigan alkusarjan 18 ottelussa syntyivät huimat tehopisteet 24+40=64. Niskanen oli alkusarjan paras pistenainen.

- Mulla on ollut hyvä kesä ja syksy. Kesästä lähtien olen saanut terveenä treenata ja luulen, että sieltä se lähtee. On hyvässä kunnossa ja sitä kautta tulee itseluottamusta, Niskanen pohti alkukauden virettään.

Niskanen on vastannut häneen kohdistettuihin odotuksiin, sillä hyökkäyspelin taiturilta odotetaan tulosta.

- Varsinkin liigassa joukkue ja valmennus odottaa multa vastuunkantoa pisteiden muodossa, että kyllä ne mun pelin vahvuudet on pelin tekemisessä ja maalinteossa. Myös työmäärä, teen paljon töitä molempiin suuntiin ja itse näkisin sen myös vahvuutena, mitalin KalPan tavoitteeksi kertova Niskanen kuvailee pelaamistaan.

 

 

Isoveljen esimerkki sai pikku-Tanjan innostumaan aikoinaan lajista, ja hän kertoo liittyneensä isoveljen vanavedessä ulkojääpeleihin mukaan. Jääkiekossa Niskasta kiehtoo erityisesti vauhti, jota hänen mukaansa on myös naisten otteluissa.

- Moni yllättyy, kun on tullut katsomaan naisten pelejä. Kannattaa tulla katsomaan jo liigaotteluita, sillä lähes jokaisessa joukkueessa pelaa maajoukkuepelaajia, Niskanen muistutti.

Niskasen mukaan huhtikuussa siintävät MM-kotikisat näkyvät arjessa – omassa ja muiden tekemisessä.

- Varsinkin maajoukkueleireillä huomaa, että kaikki tekevät asiat pikkuisen paremmin. Kaikilla on selkeänä mielessä kotikisat, ja kyllä se tuo itsellekin selvästi lisämotivaatiota treenaamiseen ja arkeen, Niskanen myönsi.

 

 

Kaikilla on selkeänä mielessä kotikisat, ja kyllä se tuo itsellekin selvästi lisämotivaatiota treenaamiseen ja arkeen.

Niskanen uskoo, että olympiakisojen myötä tullut positiivinen huomio auttaa Naisleijonia myös matkalla MM-kotikisoihin. Niskanen haluaa ehdottomasti olla mukana lopullisessa kisajoukkueessa ja lisäämässä naiskiekkoilun asemaa ja arvostusta, jota omalta osaltaan auttavat myös urheiluministeri Sampo Terhon Naisleijonille myöntävät 10000 euron arvoiset urheilija-apurahat.

- Kyllä se, että saatiin urheilija-apurahat, auttaa. Näkyvyys lisääntyy pienin askelin. Länsinaapuriin verrattuna meillä on vielä paljon tehtävää. Eteenpäin on kuitenkin menty, Niskanen mietti.

Suomi lähtee tuleviin MM-kotikisoihin mitalitavoitteella, vaikka tarkemmat tavoitteet lyödään lukkoon vasta lähempänä kisoja. Niskasen mielestä olympiapronssin jälkeen tavoitteet on asetettava tarpeeksi korkealle.

- Ei me ainakaan vähempään tyydytä, totesi puolustusvoimien palveluksessa työskentelevä kersantti Niskanen päättäväisesti.

Tanja Niskasen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Ehdolla kotikisoihin

Naisten maailmanmestaruudesta pelataan Espoossa 4.-14.4.2019. Esittelemme kauden 2018-19 aikana pelaajia, jotka ovat ehdolla Naisleijonien kotikisajoukkueeseen.

Etsi sivustolta