maanantai, 05 lokakuu 2020 10:41

Lähes 400 tyttöä luistimilla, 14 tapahtumaa vielä tulossa

Kirjoittanut
Oriveden Fortuna oli yksi GHD-päivän järjestäneistä seuroista. Mukana jäällä oli 16 tyttöä, joista 4 uutta harrastajaa. Tapahtuman pelaajavieraana oli Naisten Liigajoukkue Team Kuortaneen pelaaja Kerttu Lehmus, jonka kasvattajaseura Fortuna on. Oriveden Fortuna oli yksi GHD-päivän järjestäneistä seuroista. Mukana jäällä oli 16 tyttöä, joista 4 uutta harrastajaa. Tapahtuman pelaajavieraana oli Naisten Liigajoukkue Team Kuortaneen pelaaja Kerttu Lehmus, jonka kasvattajaseura Fortuna on.

Viime viikonloppuna pidettiin Jääkiekkoliiton rekrytointiviikonloppu, kun Leijonakiekkokoulut ja GHD tapahtumat valtasivat jäähallit ympäri Suomen. Tytöille suunnattuja Girl’s Hockey Day (GHD), ilmaisia jääkiekon kokeilutapahtumia järjestettiin yhteensä 26 kappaletta, ja ne kokosivat 381 tyttökiekkoilijaa ja 124 uutta lajikokeilijaa mukaan halleille. Jääkiekon kokeilumahdollisuuksia on kauden aikana vielä jäljellä, kun 14 seuraa järjestää omat starttinsa jääkiekosta kiinnostuneille tytöille pääosin lokakuun aikana.

GHD tapahtumat starttasivat lauantaina 3.10., jolloin yhteensä 7 seuraa järjesti oman tapahtumansa. Sunnuntai oli kiireisempi kiekkopäivä, kun yhteensä 20 seuraa oli mukana järjestelyissä. Sunnuntain tapahtumista Hämeessä nähtiin Ilveksen ja Tapparan yhteinen tapahtuma, Kiekko-Espoo taas järjesti tapahtuman viikonlopun molempina päivinä.

-Viikonlopun tapahtumista välittyi iloinen tunnelma! Seurat olivat valmistautuneet hyvin ja monella seuroista, joissa on jo naisten tai tyttöjen toimintaa, vanhemmat tytöt ja naiset olivat auttamassa ja ohjaamassa tapahtumassa, Jääkiekkoliiton tyttökiekon kehittäjä Tuula Puputti kommentoi.

Rekrytoinnin kannalta parhaiten tapahtumissa ja markkinoinnissa onnistuivat HIFK, Kiekko-Espoo, Kärpät ja Pyhäjärven Pohti, jotka saivat yli 10 uutta tyttöä kokeilemaan jääkiekkoa viikonlopun tapahtumissaan. Kolmella isommalla seuralla on tarjota jo tyttöjoukkue harrastamisen jatkamiseen. Pyhäjärvellä tytöillä on mahdollisuus jatkaa omalla ryhmällä Leijonakiekkokoulussa tai liittyä poikajoukkueiden mukaan, tavoitteena on myös saada tytöille oma joukkue.

-Osalle seuroista GHD-konsepti on jo tosi tuttu ja rekrytoinnille on löytynyt seurannäköinen, oma toteutustapa. Tyttökiekko tarvitsee kuitenkin edelleen erityishuomiota seuroissa ja tytöt kannustusta jääkiekon aloittamiseen – GHD-viikonloppu on kiva yhteinen tapa juhlistaa myös tyttöjen pelaamista ja samalla puhaltaa yhteishenkeä tyttökiekon taustatoimijoihin, Puputti lisää.

 

Seuraavat tapahtumat ovat vielä tulossa
(tapahtumalista päivitetty 12.1.)

 

Keskimaa

Ti 19.1. klo 16:30-17:30, Järviseuden Pallokerho, JKH Areena, Alajärvi

Tapahtuma siirretty järjestettäväksi myöhemmin, Lapuan Virkiä, Lapuan jäähalli (Urheilukatu 4, Lapua)
Tapahtuma siirretty järjestettäväksi myöhemmin, IF Pucken, Jakobstads ishall Kristallen (Paul Hallvarsgatan 4, Jakobstad)
Tapahtuma siirretty järjestettäväksi myöhemmin, S-Kiekko, Seinäjoen harjoitusjäähalli (Alaseinäjoenkatu 9, Seinäjoki)

 

Lisää Tyttökiekon uutisia

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta