lauantai, 14 syyskuu 2019 12:20

GHD - Mistä on kyse?

Kirjoittanut

Jääkiekko on kiva ja vauhdikas peli, joka sopii niin tytöille kuin pojille! Kuitenkin pojat ovat vielä löytäneet tiensä helpommin lajin pariin kuin tytöt. GHD - Girls Hockey Day on kansainvälinen tyttökiekkopäivä, jonka tarkoituksena on tuoda tyttökiekkoa näkyville jäähalleissa ja kutsua tytöt kokeilemaan pelaamista.

Sinustako Leijona? -teema kannustaa idoleiden kautta

Sinustako Leijona? -otsikointi jatkaa viime vuoden kotikisateemaa ja kannustaa tyttöjä jäälle naisleijonien esimerkillä. Moni tyttö ja perhe näki viime keväänä Naisleijonat pelaamassa MM-finaalissa Espoossa ja kannusti Noora Rätyä, Petra Niemistä, Nelli Laitista ja Viivi Vainikkaa upeisiin suorituksiin. Sinustako Leijona kutsuu paitsi Leijona-polulle idoleiden perässä, myös kotiseuran Leijonakiekkokouluun ja tyttöryhmiin oppimiaan uusia taitoja ja pitämään hauskaa kavereiden kanssa upean harrastuksen parissa. Nelli Laitinen ja Viivi Vainikka ovat myös uusien GHD-markkinointimateriaalien kasvot yhdessä Pihlan ja Siirin kanssa.

Tyttöjen rekrytointiin kannattaa panostaa

Jääkiekkoliitto tukee seuroja tyttökiekkoviikonlopun markkinoinnissa sekä tapahtuman sisällön suunnittelussa. Jääkiekkoliiton verkkokaupasta voi tilata julisteita ja give away -materiaalia tapahtumaan vain postimaksun hinnalla. Jääkiekkoliiton tyttökiekkokoordinaattorit ovat koonneet Jääkiekkoliiton sivuille kattavan GHD-materiaalin. Seurasivuilta Finhockey.fi-puolelta löytyvät helpot ohjeet GHD-päivän suunnitteluun ja järjestämiseen sekä tyttökiekkoryhmän kokoamiseen tapahtumapäivän jälkeen. Leijonat.fi-puolelta taas löytyy perusinfo, mitkä seurat ovat jo ilmoittautuneet järjestämään kokeilutapahtuman tytöille. Sisällön osalta voi kysyä ohjeita alueiden ja seurojen tyttökiekkokoordinaattoreilta.

-Tytöille suunnatun jääkiekon kokeilutapahtuman markkinointiin, uusien harrastajien ja perheiden vastaanottamiseen hallilla sekä tapahtuman organisointiin kannattaa panostaa. Tytöt tarvitsevat vielä poikia enemmän kannustusta siihen, että he kokevat olevansa tervetulleita pelaamaan jääkiekkoa. Hallilta pitää myös lähteä hymyssä suin, jotta harrastus jatkuu, Jääkiekkoliiton tyttökiekon kehittäjä Tuula Puputti kertoo.

Jääkiekon kokeilupäivästä joukkuetoimintaan

Tyttötoiminta seuroissa ei rajoitu GHD-päivän järjestämiseen, vaan tyttöpelaajan polku voi kulkea samalla tavalla kuin poikaharrastajan polku seurassa. GHD-päivästä tyttö siirtyy luistelu- tai Leijona-kiekkokouluun, sen jälkeen peliryhmään ja iän sekä taitojen kehittyessä toivottavasti pelaamaan aina kilpatasolle asti. Tyttökiekkokouluttajat auttavat seuroja ja joukkueita organisoimaan tyttökiekkokerhotoimintaa, taitojäitä tai pelitällejä lähiseurojen kanssa, jos oman seuran tyttöryhmän koko ei riitä vielä joukkuetoimintaan.

-Seuran tarjoama harrastuspolku kannattaa olla esillä jo kokeilutapahtumassa. Kun jäällä on ollut hauskaa, ensimmäinen kysymys on minne ja milloin pääsee seuraavan kerran. Seuralla kannattaa silloin olla vastaus valmiina, Puputti kannustaa.

Naisleijonat kylään?

Seura voi ilmoittautuessaan valita, haluaako se tavoitella tyttökiekon rekrytoinnin kulta-, hopea vai pronssimitalitasoa. Eri tasot kannustavat seuroja kehittämään tyttökiekon toimintaa mm. viikoittaisia harjoitusryhmiä perustamalla tai osallistumalla Mini Aurora Cupiin. Seurat raportoivat tavoitteen toteutumisesta kauden jälkeen. Tavoitteeseensa päässeet seurat palkitaan diplomilla, lisäksi kulta- ja hopeaseura voi saada Naisleijonien nimmarituotteen tunnustuksena hyvästä tyttökiekkotoiminnasta. Lisäksi kaikkien GHD-päivän järjestäneiksi ilmoittautuneiden seurojen kesken arvotaan harjoitustapahtuma, jossa 2-4 Naisleijonaa tulee mukaan seuran harjoituksiin, jakamaan nimmareita ja kertomaan omasta urasta sekä harjoittelustaan. Päivän yksityiskohdat sovitaan erikseen voittaneen seuran kanssa.

Täältä löydät jo mukaan ilmoittautuneet seurat

Siirry katsomaan seurat >>

Vinkit seuroille 

Katso ohjeet GHD-päivän järjestämiseen ja lisäinfoa tyttökiekon rekrytoinnin mitalijärjestelmästä >>

Ilmoita seurasi GHD-päivän järjestäjäksi tällä lomakkeella >>

Tilaa Sinustako Leijona -markkinointimateriaalit Jääkiekkoliiton verkkokaupasta >>

Kysy lisää tyttökiekkotoiminnasta seurastasi tai alueesi tyttökiekkokoordinaattorilta >>

Lisää Tyttökiekon uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta