torstai, 20 tammikuu 2011 00:03

Vapaaehtoistyö kiinnostaa - yli 600 000 suomalaista tekee vapaaehtoistyötä liikunnan ja urheilun parissa

Kirjoittanut

Liikunnan ja urheilun parissa toimivien vapaaehtoisten määrä on säilynyt ennallaan, mutta samat ihmiset toimivat monessa eri roolissa: huoltajina, valmentajina, seurajohdossa ja monissa muissa tehtävissä. Vapaaehtoistyötä tehdään keskimäärin kymmenen tuntia kuukaudessa.


Vapaaehtoistyöstä kertoo tiistaina julkistettu Kansallinen liikuntatutkimus 2009-2010.
 
- Liikunnan ja urheilun parissa toimivien vapaaehtoisten määrä on suuri. Vapaaehtoistyö luo pohjan suomalaiselle liikunta- ja seuratoiminnalle. Seuramäärän ja harrastajien lisääntyminen on tuonut tunteen vapaaehtoisten määrän vähenemisestä. Absoluuttisesti vapaaehtoisia on kuitenkin yhtä paljon kuin ennenkin. Kasvavan harrastajamäärän valmentamiseen, ohjaamiseen ja uusien seurojen hallintotehtäviin tarvitaan lisää vapaaehtoisia, muuten seuroihin kohdistuviin toiveisiin vastaaminen on haastavaa, SLU:n kehitysjohtaja Rainer Anttila kommentoi tutkimustuloksia.
 
Palkattujen työntekijöiden määrä seuratoiminnassa on viime vuosina lisääntynyt ja kasvu tulee jatkumaan. Tästä huolimatta vapaaehtoiset ovat edelleen seuratoiminnan kivijalka.

Kansallisen liikuntatutkimuksen ovat tilanneet yhdessä Suomen Liikunta ja Urheilu SLU, Nuori Suomi, Kuntoliikuntaliitto, Suomen Olympiakomitea ja Helsingin kaupunki. Sen on toteuttanut TNS Gallup ja rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö. Vastaava tutkimus on toteutettu aikaisemmin vuosina 1995, 1997–1998, 2001–2002 ja 2005–2006.

Lähde: SLU:n tiedote 18.1.2011

Vapaaehtoistyöntekijät esille leijonat.fi:ssä ja Leijonat-lehdessä vuonna 2011!

Olet nyt

Etsi sivustolta