torstai, 27 tammikuu 2011 01:56

Arto Mäkiviinikka - Parkanon jääurheilun vahva vaikuttaja

Kirjoittanut KARI KIVIAHO
Arto Mäkiviinikka

Tämän viikon vapaaehtoistyöntekijä on Pohjois-Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan raja-alueelta Parkanosta. Parkano on 7000 asukkaan kunta ja paikkakunnan jääkiekkoseura PK-83 on Arton johdettavana.

Nimi: Arto Mäkiviinikka

Ikä: 45

Alue: Häme

Rooli: Parkanon Kiekon 83 puheenjohtaja

Kiekkotoimintaan Arto Mäkiviinikka tuli perinteisen kaavan mukaisesti - vanhimman pojan aloittaessa jääkiekon pelaamisen. Perinteen jatkuessa kolme muutakin poikaa pelaa jääkiekkoa samassa seurassa. Vaimo hoitaa seuran talousasioita sekä siinä ohessa muitakin seuran asioita seuran sihteerinä.

Paikkakunnalla Arto tunnetaan jämäkkänä urheilumiehenä ja seuran toiminnan ”vahvana vaikuttajana”.

Vapaaehtoistoiminta alkoi noin kymmenen vuotta sitten. Ensin harjoiteltiin järjestötoimintaa joukkueenjohtajan tehtävissä, seuraavaksi hänet löydettiin seuran varapuheenjohtajaksi ja lopulta seuran puheenjohtajaksi kahdeksan vuotta sitten.

Ettei tehtävät siihen lopu, Arto toimii myös Parkanon Jäähalli Oy:n hallituksen jäsenenä.

Arton ja halliyhtiön toimesta tehtiin jäähallissa pukuhuoneremontti ja saatiin erittäin tyylikkäät uudet entistä isommat pukuhuonetilat!

- Olosuhteet ovat eniten muuttuneet tämän lähes kymmenen vuoden aikana, kertoo Arto Mäkiviinikka ja mainitsee myös hyvän yhteistyön naapurikuntien Kihniön, Karvian ja Ikaalisten kanssa. Seura on kasvattanut jäsenmääräänsä kuluvana toimintakautena lähes 60 henkilöllä. Seuran pelipassien määrä noin 280.

Sydän sykkii jääkiekolle ja tässä tapauksessa seuratoiminnalle

Seura on myös kasvattanut yhden maajoukkuepelaajan, Toni Rajalan.

Syksyllä 2010 suoritettiin osakeannin korottaminen ja Arto ryhmineen sai kootuksi 161 000 euroa. Kaupunki tuki hanketta omalla panoksellaan.

Hyvä yhteistyö kaupungin kanssa on varsin tiivistä ja kunnioitettavaa.
Vieraan näkövinkkelistä seuran, jäähalliyhtiön ja kaupungin välinen yhteistyö on esimerkillistä ja kelpaisi myös malliksi muille yhteisöille jääurheilussa.Silloin kun Arto laittaa seuran ”käyntiin” alkaa tapahtua. Tästä hyvin muistissa on 19-vuotiaiden Suomi-Tanska -maaottelu Parkanossa marraskuussa 2008. Jo vierastilaisuudessa oli paikalla runsaasti paikkakunnan yrityselämää ja kaupungin ylintä johtoa. Kunnon monitoimimiehenä tunnettu Arto toimi tilaisuuden juontajana lähes ammattimiehen varmuudella. Itse ottelussa Parkanossa oli ”tupa täynnä”,  noin 850 henkilöä.

Täällä on tapana paistaa makkarat näin sisällä”
Hauskana yksityiskohtana voitaneen mainita makkaran myynti sisätiloissa kaasugrillin kera. Siinä liiton miestenkin takit haisivat grillimakkaralle. Tunnelma oli hyvä, väki viihtyi. Arto totesi, että ”täällä on tapana paistaa makkarat näin sisällä!"

Kun vietämme kansainvälistä vapaaehtoisten vuotta 2011 on ilo kertoa ja tuoda esille pienen paikkakunnan puurtaja. Palkkioksi toiminnastaan voi joskus saada jääkiekko-otteluun kutsun tai alueen huomionosoituksen.

Tällaisille puurtajille on yksi yhteinen nimittäjä - sydän sykkii jääkiekolle ja tässä tapauksessa seuratoiminnalle.TEKSTI JA KUVAT: Kari Kiviaho


Olet nyt

Etsi sivustolta