keskiviikko, 22 syyskuu 2010 13:49

Leijona-hetki: Heikki Kovalainen vastaanotti Leijona-paidan

Kirjoittanut

Heikki Kovalainen

F1-kuljettaja Heikki Kovalainen vastaanotti Leijonien mediapäivän yhteydessä Leijonien virallisen pelipaidan numero 19. Jääkiekko on Heikille tuttu laji juniorivuosilta ja hallit vetävät yhä puoleensa.

Juniorivuosien jääkiekkoharrastuksesta:
- Pelasin jääkiekkoa Suomussalmen Palloseurassa D-junioreihin asti. Olin hyvin kiinnostunut jääkiekosta, mutta vähän pienikokoinen. Pelasin hyökkääjänä. Autourheilu vei, kun alettiin taklata ja lämätä.
- Jos urani olisi jatkunut, myöhemmällä iällä olisi varmasti pitänyt siirtyä Kajaanin Hokkiin. Sen jälkeen seuraava etappi olisi ehkä ollut Oulun Kärpät. Se olisi ollut loogisin tie edetä uralla, varsinkin kun Kärpät ja Hokki tekevät yhteistyötä. En tosin tiedä, olisivatko rahkeeni riittäneet jääkiekossa vaikka olisin jatkanutkin, olen enemmän autourheilijatyyppiä.

Nuoruuden tavoitteista:
- Olin jo lapsena liikkuessani hyvin määrätietoinen. Kaikki tähtäsi pienestä pitäen autourheiluun, mutta pelasin paljon jääkiekkoa, futista ja pesäpalloakin. Voimaharjoittelu tuli kuvaan hieman myöhemmin, ja siinä panostin kestävyyteen. Autourheilussa kestävyys on tärkeämpi kuin isot lihakset.

Nykypäivän lätkäharrastuksesta:
- Käyn peleissä aina kun siihen tulee mahdollisuus. Geneven HC Servette on joukkue, jonka pelejä käyn eniten katsomassa. Joukkueessa pelaava Tony Salmelainen on hyvä kaverini. Toivon pääseväni joskus heidän harjoituksiinsa, olen ehdottanut, että voisin joskus mennä aamujäille heidän kanssaan.
- Kimin (Räikkönen) kanssa puhuttiin jääkiekosta viime kaudella paljon, mutta tällä kaudella on ollut hiljaisempaa, kun formuloissa ei ole muita suomalaiskuljettajia kuin minä.

Kuntoilun ja liikunnan merkityksestä:
- Minulle hyvä fyysinen kunto on myös henkinen asia. Haluan tietää, että menestys ei ole ainakaan kunnosta kiinni. Vaikka olosuhteet ovat vaikeat, tiedän pystyväni huippusuoritukseen puolentoista-kahden tunnin pituisen kilpailun ajan. Jos joskus tuntuu, ettei jaksaisi lähteä treenaamaan, mietin vaikeita kilpailuja ja harjoituksen merkitystä.

Harjoittelusta:
- Teen kestävyys- ja voimaharjoituksia. Juoksen ja pyöräilen paljon, lisäksi teen salilla voima- ja nopeusharjoituksia, loikkatreenejä ja juoksudrillejä. Golfista pidän todella paljon, innostuin lajista vuosi sitten. Myös vesilajit ovat mieleeni, viihdyn esimerkiksi vesilaudalla.

Katso videot Kovalaisesta Leijonien mediapäivässä:

{youtube width="450"}g72HW-zhasE{/youtube}

{youtube width="450"}vPO2-6aQ-iM{/youtube}

Viimeksi muutettu perjantai, 01 lokakuu 2010 02:52

Olet nyt

Etsi sivustolta