maanantai, 12 marraskuu 2018 14:40

Nuorten Leijonien haastajajoukkueen päävalmentaja Juha Vuori: "Hyvä ja nousujohteinen tapahtuma - Saimme juuri sellaista tietoa kuin halusimme"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Tässä juhlitaan sunnuntain voittomaalia. Takana oikealla seisomassa Juha Vuori. Tässä juhlitaan sunnuntain voittomaalia. Takana oikealla seisomassa Juha Vuori. Pasi Mennander

Vierumäellä viikonloppuna pelattu Suomen ja Tshekin alle 20-vuotiaiden ns. haastajajoukkueiden ottelusarja kääntyi kotijoukkueelle otteluvoitoin 2-1. Päävalmentaja Juha Vuori arvioi tapahtuman onnistuneen kokonaisuudessaan erittäin hyvin.

- Tapahtuma oli hyvä ja nousujohteinen. Ensimmäinen peli oli hyvätempoinen, mutta vielä hakemista. Haimme asennetta, yhteistyötä ja osittain niissä onnistuimmekin. Maalintekopelissä emme kuitenkaan vielä onnistuneet.

- Lauantain toiseen otteluun löysimme oikean suunnan, paransimme tekemistä ensimmäiseen peliin verrattuna. Varsinkin maalinteossa olimme parempia. Tässä viimeisessä ottelussa ensimmäinen erä oli vielä suoritustason hakemista. Se löytyi huonon avauserän jälkeen, Vuori summasi.

Tshekki oli perjantain avausottelussa parempi maalein 2-0. Kaksi viimeistä kohtaamista päättyivät Suomen voittoihin 2-1 ja 3-2.

- Saimme pelaajista juuri sellaista tietoa kuin halusimme. Nyt siirrämme sen Nuorten Leijonien toiseen johtoryhmään. Lisäksi meillä on nyt tärkeää tietoa tulevaisuutta varten.

Haastajajoukkueen runko oli nuoremmissa U20-pelaajissa, jotka olivat syntyneet vuonna 2000. Vuoden 1999 ikäluokan pelaajia joukkueessa oli neljä kappaletta.

- Joukkue hitsautui nopeasti yhteen. Suomalaisen jääkiekon vahvuus on hyvä yhteispeli, on luotu sellaiset puitteet, että yhteistyö on hyvällä tasolla. Vaikka pelaajat saapuvat maajoukkueeseen eri seuroista, he ovat aika hyvin tietoisia mihin tulevat ja mitä heiltä odotetaan. Pelillisesti joukkue oli hyvin sitoutunut ensimmäisestä harjoituksesta lähtien.

Vuori tunnetaan erityisesti vuosistaan Rauman Lukon valmennuksessa. Hänellä on myös vahva kokemus nuorisomaajoukkueista, hän työskenteli reilu vuosikymmen sitten kolmen kauden ajan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmässä.

- Mieltä lämmittää miten pelaajat toimivat tässä tapahtumassa. Johtoryhmän toiminta oli erittäin hyvää. Johtoryhmä kokoontui tiistai-iltana, jolloin kävimme läpi miten toimimme. Ammattimiehiä kaikki, hyvin tiivis ja hyvähenkinen ryhmä, Vuori kiitteli.

Haastajajoukkueen johtoryhmä:
Saintula Hannu, joukkueenjohtaja
Vuori Juha, päävalmentaja
Karjalainen Petri, valmentaja
Kauppinen Marko, valmentaja
Moisanen Ari, maalivahtivalmentaja
Bister Ville, lääkäri
Uuttu Mika, huoltaja

Tshekki-otteluiden tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Perjantain ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Lauantain ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Sunnuntain ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

 

Sunnuntain ottelun maalikooste:

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia