maanantai, 12 marraskuu 2018 13:42

U20: Kolme pointtia haastajajoukkueiden finaalikamppailusta - "Pelissämme näkyivät ne perusasiat, joista suomalainen jääkiekko elää" - Maalikooste

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomi juhli kolmannessa erässä Ville Petmanin (toinen oikealta) viimeistelemää 3-2-voittomaalia. Suomi juhli kolmannessa erässä Ville Petmanin (toinen oikealta) viimeistelemää 3-2-voittomaalia. Pasi Mennander

Suomi kukisti Tshekin otteluvoitoin 2-1 Vierumäellä viikonloppuna pelatussa alle 20-vuotiaiden haastajajoukkueiden sarjassa. Sunnuntain finaaliottelu päättyi Suomen 3-2-voittoon. Tässä kolme näkökulmaa ratkaisevaan otteluun.

1. "Kolmen ottelun sarjassa kansainvälinen ottelutempo, otteluun sitoutuminen ja kaiken toiminnan onnistuminen tulevat vahvasti näkyviin. Joukkueet oppivat tuntemaan toisensa hyvin, jolloin sarjan toinen ja kolmas ottelu kertovat joukkueiden tasosta eniten. Tänään ottelun aikainen alkamisaika asetti vaatimuksia oikealle valmistautumiselle. Se tehtiin täysin ammattimaisesti: herätys kello 7:30, liikkuminen, ensimmäinen ruokailu ja toinen ruokailu kymmenen aikoihin. Ottelu ei alkanut kannaltamme hyvin, mutta toisen ja kolmannen erän energisyydessä hyvä valmistautuminen näkyi. Tämän me Suomessa osaamme - olemme maailman kärkeä, kun valmistaudutaan poikkeuksellisiin aikoihin alkaviin otteluhin."

2. "Kolmannessa osaottelussa pelin jänne on erittäin tärkeä. Vaikka ensimmäinen erä oli meiltä osittain jopa huono, niin toiseen ja kolmanteen löysimme hyvän pelirytmin. Pelissämme näkyivät ne perusasiat, joista suomalainen jääkiekko elää: vahva luistelu, kamppailupelaaminen, oikeat ratkaisut oikeissa tilanteissa. Ne tuottivat tulosta, Tshekki kohtasi puolustuspelissään haasteita ja pystyimme henkisesti lamaannuttamaan heidät."

3. "Viimeistely on tärkeää, kun pelissä on koko ottelusarjan voitto. Saimme ylivoimapelissämme monipuolisesti paikkoja. Jos ratkaisu ei löytynyt viivasta tai kaistasta, se löytyi päädyn kautta. Pelaajiston ja valmennuksen yhteistyöllä pystyimme muuttamaan pelaamistamme siten, että ratkaisut saatiin aikaan. Meillä oli ennen ottelun voittomaalia jo 2-3 mahdollisuutta onnistua maalinteossa."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimi otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Tshekki-otteluiden tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

Ottelun maalikooste:

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

25.08.-30.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Lappeenranta & Imatra

02.11.-08.11.2020:
Maaotteluleiri, Malmö, Ruotsi

12.12.-24.12.2020:
MM-leiri, Edmonton, Kanada

25.12.2020-05.01.2021:
MM-kisat, Edmonton, Kanada

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan myöhemmin.

Etsi sivustolta