tiistai, 06 marraskuu 2018 13:20

Nuoret Leijonat neljän maan turnaukseen - JYP-puolustaja Anttoni Honka: ”Kyllä me sinne voittoa lähdetään hakemaan”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Anttoni Honka. Anttoni Honka. Pasi Mennander

JYP-puolustaja Anttoni Honka oli viime keväänä voittamassa Pikkuleijonissa maailmanmestaruutta. Hän on kuulunut koko junioriuransa ajan maajoukkueiden runkopelaajiin.

Honka myöntää, että alkukausi ei ole sujunut odotetusti – ei JYPiltä joukkueena eikä häneltä henkilökohtaisestikaan.

- Vähän on tuntunut siltä, ettei ole itsekään saanut parasta irti. Kun joukkueella on vaikeaa, niin kyllä se tuntuu silloin, että on vaikeampi kaivaa itsellekin omaan peliin fiilistä.

Hyvin luisteleva ja hyökkäyksiä tukeva puolustajanuorukainen on lyönyt itsensä läpi Liigassa, vaikka ikää hänellä on vasta 18 vuotta. Viime kaudella tehty liigadebyytti kasvattajaseura JYPin riveissä oli Hongan kiekkoperheen kuopukselle iso juttu.

- Se oli yksi unelma, joka silloin kävi toteen. Onhan tämä ollut aika siistiä. Aina jaksanut toivoa ja katsonut isompia miehiä ylöspäin, nyt lapsuuden idoleiden kanssa pelaava Honga fiilisteli.

 

"Jos saisi vielä mahdollisimman hyvän varauksen, niin kyllähän se sitten alkaisi yksi unelma muuttua pikkuhiljaa tavoitteeksi."

Honka laskee omiksi vahvuuksikseen nopeuden ja hyvän luistelun lisäksi myös peliälyn ja kiekon kanssa pelaamisen.

- Tykkään hallita ja pitää kiekkoa ja pystyn tekemään juttuja kiekon kanssa.

Pienikokoinen puolustaja hyödyntää usein viekkautta, että pääsee isompien pelaajien alta pois.

- Aina sitä välillä tulee osumaa, kun pelaa miesten pelejä, Honka naurahti.

Honka kertoo, että hänellä ei oikeasti ollut vaihtoehtoja lapsena valita muuta lajia kuin jääkiekko. Kolme kiekkoilevaa isoveljeä vetivät myös nuorimman veljen mukaan lajin pariin. Tällä kaudella Hongan jääkiekkoperheen kuopus elää ehkä tähänastisen uran tärkeintä kautta, sillä kesällä edessä siintää NHL:n varaustilaisuus.

- Kyllä se on jopa tavoite mulla tällä hetkellä. Jos saisi vielä mahdollisimman hyvän varauksen, niin kyllähän se sitten alkaisi yksi unelma muuttua pikkuhiljaa tavoitteeksi. Se on kuitenkin se, mitä tässä on pikkupojasta asti halunnut.

Hongan ei tarvitse pähkäillä asioita yksin, sillä tuki löytyy läheltä. Dallas Starsin takalinjoilla luutiva isoveli Julius Honka on tärkeä tuki pikkuveljelleen.

- Kyllä me aika paljon puhutaan jääkiekosta. Mutta tietysti Juliukselta on helppo kysyä mitä vaan tulee mieleen. Sen on helppo neuvoa, kun se tietää mitä se vaatii, Honka kiitteli.

 

"Onhan se ilman muuta yksi päätavoite päästä sinne pelaamaan ja vielä kun kisat on Kanadassa, niin siellä on varmasti tarkkailevia silmiä paikalla."

Yksi tärkeä näyttöpaikka tulevaa kesää silmällä pitäen on myös nuorten maaottelut ja ennen kaikkea nuorten MM-kisat Kanadassa, jotka ilman muuta ovat Hongan tämän kauden tavoitteena.

- Onhan se ilman muuta yksi päätavoite päästä sinne pelaamaan ja vielä kun kisat on Kanadassa, niin siellä on varmasti tarkkailevia silmiä paikalla, Honka ennakoi.

U20-ikäluokan pelit eroavat U18-peleistä Hongan mielestä erityisesti vauhdissa ja kovuudessa.

- Alkukauden peleissä vauhti oli aika kovaa, ja on vanhempia jätkiä, niin kamppailupelaaminen ja pelaamisen kovuus on iso juttu. Suurin on se vauhti ja se kuinka nopeasti tilanteet tulee, Honka mietti.

Tulevaan Tshekin neljän maan turnaukseen Honka asettaa joukkueelle selvät tavoitteet. Hän uskoo, että turnauksen aikana joukkue saa vietyä monia asioita eteenpäin, mutta pääasia on peleissä.

- Kyllä sinne lähdetään voittamaan. Kaikista peleistä voittoa tavoitellaan, Honka päätti.

Anttoni Hongan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
U20:n neljän maan turnauksen tapahtumasivu kertoo mm. otteluohjelman

Olet nyt

Lisää U20-uutisia