tiistai, 06 marraskuu 2018 12:58

Nuorten Leijonien ensikertalainen hyökkääjä Samuli Vainionpää: ”Rento, perusnormaali äijä”

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ilveksen Samuli Vainionpää, Topias Haapanen ja Mark Flood juhlivat Haapasen tekemää 1-0-maalia Liigan ottelussa Ilves-HIFK 3. lokakuuta 2018. Ilveksen Samuli Vainionpää, Topias Haapanen ja Mark Flood juhlivat Haapasen tekemää 1-0-maalia Liigan ottelussa Ilves-HIFK 3. lokakuuta 2018. Lehtikuva

Tshekissä pelattavaan neljän maan turnaukseen matkaavan Nuorten Leijonien riveissä maajoukkuedebyytin tekee Ilves-sentteri Samuli Vainionpää, joka odottaa innolla ensimmäisiä pelejään Leijona-paidassa.

19-vuotias tamperelaisnuorukainen on saanut alkukaudesta hyvin peliaikaa Liigassa, ja on pystynyt hyödyntämään omia vahvuuksiaan.

- Olen pyrkinyt käyttämään kokoa ja voimaa. Taklaan ja taistelen kiekosta. Pyrin koolla tuomaan lisää vääntövoimaa ja sitä kautta rakentaa tilanteita, 183-senttinen sentteri kuvaili.

Nuorukainen mainitsee, että vielä omassa pelissä niitä kehitettäviä osa-alueita olisi puolustuspelaaminen sekä tietynlainen raivo maalinteossa, että niittaisi kiekon reppuun, kun tulee se paikka.

Ilves on pelannut alkukauden tasaisesti, ja Vainionpää myöntääkin, että joukkue sai hyvän vaihteen päälle jo heti alusta saakka.

- On pystytty pelaamaan omaa peliä ja heti kauden alusta lähtien ollaan pelattu tasaisesti.

 

"Ei ole tullut ennen tämän kauden alkua mietittyä maajoukkuetta. Keskittyminen on ollut vain Liiga-paikan vakiinnuttamisessa."


Tamperelaisnuorukaisen omat tavoitteet tälle kaudelle olivat pelipaikan vakiinnuttaminen Ilveksessä ja se, että pystyisi tekemään Liigassa myös tulosta, silloin kun vastuuta tulee. Hän ei miettinyt lainkaan maajoukkuetta kauteen lähdettäessä.

- Ei ole tullut ennen tämän kauden alkua mietittyä maajoukkuetta. Keskittyminen on ollut vain Liiga-paikan vakiinnuttamisessa.

Vainionpää on totta kai tyytyväinen kutsusta nuorten maajoukkueeseen.

- Onhan se hienoa, että huomataan jossain.

Tshekin-turnaukseen Vainionpää lähtee innoissaan ja eniten häntä kiehtoo ajatus päästä näkemään muiden maiden ikätovereita.

- Mukava päästä testaamaan pelaamista muiden maiden samanikäisten kanssa ja nähdä missä ne menee, Vainionpää tuumaili.

Kysymykseen, millainen nuorukainen Ilves-sentteri on kentän ulkopuolella, joutui Vainionpää hetken miettimään vastausta.

- No, mitä tohon nyt sanois? Tällainen rento, perusnormaali äijä, hyväntuulinen ensikertalainen kuvaili.

Vainionpää uskoo, että myös Leijona-paidassa hän aikoo pelata fyysistä peliä ja tuoda kovuutta joukkueeseen.

Samuli Vainionpään pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
U20:n neljän maan turnauksen tapahtumasivu kertoo mm. otteluohjelman

Olet nyt

Lisää U20-uutisia