tiistai, 06 marraskuu 2018 12:27

Nuorten Leijonien hyökkääjä Kaapo Kakko: ”Olen vain tehnyt asioita, joissa olen hyvä”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kaapo Kakko. Kaapo Kakko. Pasi Mennander

17-vuotias turkulaisnuorukainen Kaapo Kakko on tällä hetkellä yksi seuratuimpia pelaajia omassa ikäluokassaan. Hänestä odotetaan yhtä ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkinimistä. Kakko suhtautuu tilanteeseen tyynesti, vaikka myöntääkin, että asiaa on vaikea olla ajattelematta.

- Yritän olla miettimättä sitä yhtään, mutta ei sitä kauheasti pysty, Kakko myöntää ja jatkaa.

- Välillä tulee vähän luettua juttuja, mikä on tyhmää. On kaikennäköistä kommenttia. Yritän sulkea sen pois ja koitan olla miettimättä. Silloin menee just niin kuin kuuluukin, kun en mieti.

Nuorukainen on rynnistänyt alkukauden aikana liigakaukaloon nuoren isännän elkein ja on omalla rohkealla ja ennakkoluulottomalla taituruudella hurmannut kiekkoyleisön sydämet. Kakko itse näkee, että pohjatyö alkukauden hyville otteille kylvettiin jo viime kauden lopussa, kun hän pääsi haistelemaan liigavauhtia kuuden pelin verran.

- Ehkä se auttoi, että pääsin katsomaan, millaista tämä touhu on. Pystyin viime kaudella kehittymään A-junioreissa ja se on palkinnut tähän kauteen. Olen vain tehnyt asioita, joissa olen omasta mielestäni hyvä, Kakko toteaa alkukauden hyvistä otteistaan.

 

"Ehkä se auttoi, että pääsin katsomaan, millaista tämä touhu on. Pystyin viime kaudella kehittymään A-junioreissa ja se on palkinnut tähän kauteen."

Seuraava näytönpaikka Kakolle avautuu Tshekin neljän maan turnauksessa, jonne nuorukainen suuntaa yhtenä Nuorten Leijonien avainpelaajista. TPS-kasvatti odottaa kovavauhtisia ja tasaisia otteluja Ruotsia, Venäjää ja isäntämaa Tshekkiä vastaan.

- Kaikki on laadukkaita joukkueita ja saa varmasti hyvät niput turnaukseen. Mitä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissakin oli, niin tiukkoja pelejä pelattiin kaikkia vastaan, Kakko ennakoi tulevia koitoksia.

Viime keväänä Pikkuleijonissa MM-kultaa juhlinut Kakko on kuulunut juniorimaajoukkueiden vakiopelaajiin aivan leijonapolun alusta saakka. Vuonna 2001 syntyneiden ikäluokan ensimmäinen maajoukkuemaalikin kirjattiin Kakon nimiin. Turkulainen muistaa tuon hetken vieläkin.

- Se taisi olla ylivoimamaali, siitä keskeltä pääsin laukomaan. Oli hieno hetki sekin, Kakko muisteli.

 

"Ensimmäiset U20-pelit heinä-elokuussa olivat kovavauhtisia. Selvä tavoite on nuorten MM-kisoissa."

Kakolle Leijona-paita on aina ollut erityinen juttu, ja hän muistaa, että ensimmäiset pelit jännittivät aika lailla, mutta kokemus on vähentänyt turhaa jännittämistä.

- Kyllä se on aina hieno hetki pukea Leijona-paita päälle.

Kakko toteaa suoraan, että Nuorten MM-kisat on hänelle ehdottomasti tämän kauden päätavoite, ja hän pitää Tshekin turnausta tärkeänä näyttöpaikkana myös kisapaikan suhteen.

- Ensimmäiset U20-pelit heinä-elokuussa olivat kovavauhtisia. Selvä tavoite on nuorten MM-kisoissa. Uskon, että Tshekeissä tulee hyviä otteluja, Kakko päätti.

U20:n neljän maan turnauksen tapahtumasivu kertoo mm. otteluohjelman
Kaapo Kakon pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U20-uutisia