keskiviikko, 06 tammikuu 2016 10:13

Jalonen onnellisena voiton jälkeen - ”Jokainen meistä muistaa tämän lopun ikäänsä”

Kirjoittanut Jenni Nummi
Jalonen onnellisena voiton jälkeen - ”Jokainen meistä muistaa tämän lopun ikäänsä” Sami Lievonen.

Suomi kaatoi naapurimaa Venäjän kultaottelussa jatkoaikamaalilla lukemin 4-3. Nuorten Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli haltioissaan illan tunnelmasta ja joukkueen hurjasta taistelutahdosta.

Taitavista yksilöistä ja voimakkaasta yhteishengestä rakentunut joukkue herätti selvästi ylpeyttä Jukka Jalosessa. Päävalmentaja kertoi tunteiden kulkeneen peleissä vuoristorataa, mutta pelaajien itseluottamus ja usko omaan tekemiseen olivat ratkaisevia tekijöitä turnauksen pelien lopputulosten kannalta. 

Ottelu Venäjää vastaan oli tiukka ja se olisikin voinut päättyä kumman tahansa hyväksi. 

-Tänäänkin oli heikkoja hetkiä, mutta niistä selvittiin. Olimme erittäin lähellä voittaa maailmanmestaruuden jo varsinaisella peliajalla, mutta hieman jouduimme hommaa pitkittämään. Loppujen lopuksi taisimme olla koko ajan sen pienen askeleen edellä vastustajaa,  Jalonen kertasi illan ottelua. 

Jalonen oli erityisen ylpeä joukkueensa kehittymisestä MM-turnauksen aikana. Yksi suurimmista syistä mahtavaan nousukiitoon oli hänen mukaansa kotiyleisöltä saatu tuki. 

-Sanoin pojille jossain vaiheessa, että kyllä toi kansa muuten rakastaa teitä. Sitä, että te pelaatte rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Olette omia itsejänne ja se on se juttu. Ei sitä olisi voinut etukäteen arvata, kuinka tämä ryhmä saa yleisön syttymään ja toisinpäin, Jalonen äimisteli joukkueen keräämää huimaa suosiota. 

Jatkoajalla voitto-osuman tehnyt Kasperi Kapanen oli Jalosen mukaan maalinsa ansainnut. Myös kapteeni Mikko Rantasella oli suuri vaikutus joukkueen toimintaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. 

-Jos jollekin, niin juuri Kasperille olisin sen maalin suonut, sillä hän on tehnyt paljon töitä joukkueen eteen. Mikko taas on erittäin kova kapteeni; tärkeintä on se mitä jäällä tapahtuu ja tänään hän teki erittäin tärkeän maalin, Jalonen kehui ottelun ratkaisijoita. 

Jalonen on toinen maajoukkuevalmentaja koko maailmassa, joka on voittanut sekä aikuisten että nuorten maailmanmestaruuden. Kotikisoissa voitettu maailmanmestaruus on kuitenkin erityinen kokemus niin valmentajille kuin pelaajillekin. 

-Oli hienoa olla mukana ja varmasti jokainen meistä muistaa tämän lopun ikäänsä, Jalonen päätti.