tiistai, 05 tammikuu 2016 21:22

Saamaton Ruotsi surffaili läpi pelin

Kirjoittanut Jari Mether
Saamaton Ruotsi surffaili läpi pelin Sami Lievonen

”Emme saaneet tänään parastamme irti.”

Kun Ruotsin joukkue hävisi eilen semifinaalissa Suomelle ja jäi pronssiotteluun, olo ruotsalaisleirissä oli kuin olisi päästänyt vappupallosta ilmat ulos. Kun Ruotsille tehtiin koko alkusarjassa vain viisi maalia, jenkit upottivat kiekon Ruotsin verkkoon kahdeksan kertaa. Ruotsin henkinen selkäranka katkesi Suomen ottelussa eikä joukkue saanut itsestään pronssipelissä ensimmäistä erää lukuunottamatta mitään irti. Jenkit veivät pronssimitalit 8-3 voitolla.

”Olimme Suomen pelin jälkeen niin fyysisesti kuin henkisesti hieman väsyneitä emmekä enää saaneet parastamme tänään esiin”, summasi Ruotsin joukkueen päävalmentaja Rikard Grönborg.

USA oli pronssipelissä selkeästi terävämpi ja se halusi voittoa enemmän. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 2-2, mutta sitten jenkit menivät menojaan, tekivät toisessa erässä neljä maalia ja ratkaisivat ottelun.

”Minusta tämä peli ei ratkennut henkisellä puolella. Me kävimme eilisen pelin tänä aamuna läpi, jonka jälkeen asia oli loppuun käsitelty. Halusimme kaikki voittaa ja tulimme vielä ensimmäisessä erässä tasoihin. Ottelun yksi kulminaatiopiste oli, kun meiltä minun mielestäni hylättiin maali korkeana mailana. Muutimme vielä kenttäkoostumuksia ja saimme siitä hieman energiaa, mutta se ei kuitenkaan riittänyt”, Grönborg sanoo.

Rikard Grönborg siirtyy Tre Kronorin päävalmentajaksi tämän vuoden MM-kisojen jälkeen. Hän aloitti valmentajanuransa USA:ssa ja on vuodesta 2010 lähtien valmentanut pää- ja apuvalmentajana U18- ja U20-maajoukkueita.

”Olen saanut näiden vuosien aikana tehdä töitä fantastisten ihmisten kanssa ja olen saanut nähdä monen nuoren pelaajan kasvavan ja kehittyvän. Moni heistä pelaa nyt NHL:ssa ja se kertoo, kuinka hyvää kehitystyötä me olemme Ruotsissa tehneet. Erityisesti sen haluan ottaa näistä vuosista mukaani”, 47-vuotias Grönborg toteaa lopuksi.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.