tiistai, 05 tammikuu 2016 13:00

Joukkue, arvostus, tukeminen - "Kaikkien takana seisotaan"

Kirjoittanut Hanni Hopsu
Joukkue, arvostus, tukeminen - "Kaikkien takana seisotaan" Petteri Vilkki.

On enää minuutteja siihen, että kiekko tippuu jäähän. Suomen kopissa Nuoret Leijonat kerääntyvät tiiviiseen rinkiin leijonalogon ympärille. Joukkueesta aistii yhtenäisyyden. 

Joukkueessa yksikään ei ole toista arvokkaampi. Ei ole väliä, jyrääkö pistepörssin kärjessä vai onko kokoonpanossa 13.hyökkääjänä. Mediassa vain maalitykkejä hehkutetaan, mutta joukkueen sisällä joka äijä on yhtä tärkeä. 

- Onhan tämä itsellekin ollut uusi tilanne olla 13. hyökkääjänä, mutta ei siinä roolissa se tekeminen poikkea mitenkään muiden pelaajien tekemisestä. Ihan yhtälailla olet osa joukkuetta silloinkin, hyökkääjä Sebastian Repo kertoo. 

- Itse koitan olla hyvä joukkuekaveri muille. Koitan antaa kaikkeni treeneissä, olla hyvä joukkuekaveri ja tsempata muita. Peleissä sama homma – olla valmiina, jos tulee tsäänssi, että pääsee kentälle, ja sitten tsemppaan muita. Ei se joukkuehenkikään olisi noin hyvä, mitä meillä on, jos kaikki ei tekisi omaa duuniaan sen eteen.

- Niin, kyllä me kaikkia tsempataan. Kaikki on saman arvoisia ja kaikki seisoo kaikkien takana, Juho Lammikko komppaa Sami Nikun ja Miska Siikosen nyökytellessä vieressä.

Myös joukkueen kolmosvahti Emil Larmi saa joukkuetovereiltaan kiitosta.  

- Emil on osa joukkuetta siinä missä muutkin. Treeneissä ja omatoimisella ajalla se jaksaa ottaa koppeja, ja jos joku haluaa treenata laukomista, ja silleen epäitsekkäästi hän auttaa muita, Siikonen kiittelee. 

Kun joukkueen maalitykki iskee näyttävän maalin, se räjäyttää koko 12 000 -päisen suomalaisyleisön suoraan huutoon. Myös Suomen vaihtopenkki pomppaa pystyyn ja ylävitosia ja halauksia jaetaan suuntaan ja toiseen. Omien onnistumisista iloitaan aidosti – sillä ei ole väliä, kuka kiekon on reppuun pistänyt. Jokainen haluaa voittaa yhtä paljon, ja jokainen tehty maali vie lähemmäs voittoa – joukkueen voittoa. 

- Me halutaan niin paljon voittaa, joka äijä, ja kaikki on valmiita laittamaan kaikkensa voittamisen eteen. Sitä kautta ne voitotkin on tulleet, Nuorten Leijonien varakapteeni Roope Hintz toteaa.

Mutta erittäin tärkeä on myös joukkuetta herättävä taklaus vastustajan maalin jälkeen tai kovan laukauksen tien maaliin pysäyttävä blokki vaikkei suuri yleisö niitä aina ottaisikaan huomioon. Vaihtopenkillä se kova duuni nähdään ja sitä arvostetaan. 

- Siitä tulee sellainen tietynlainen kierre voisi sanoa. Sä näet, että kaveri tekee kaikkensa tämän joukkueen eteen, niin totta kai sä haluat itse tehdä vähintään saman verran, etkä halua olla se heikoin lenkki, Repo naulaa. 

 
 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.