maanantai, 04 tammikuu 2016 20:35

Ruotsin maalivahti Linus Söderström: ”Nyt vain täytyy koota itsensä uudelleen”

Kirjoittanut Jari Mether
Mikko Rantanen teki maskia Linus Söderströmin vartioimalle Ruotsin maalille, ja Antti Kalaputaan laukaus painui verkkoon. Mikko Rantanen teki maskia Linus Söderströmin vartioimalle Ruotsin maalille, ja Antti Kalaputaan laukaus painui verkkoon. Sami Lievonen

Suomi voitti Ruotsin kovan ja tasaisen väännön jälkeen 2-1 (0-1, 2-0, 0-0) Nuorten MM-kilpailujen välieräottelussa.

Kummallakin joukkueella oli erinomainen lataus otteluun, ja se näkyi otteissa.

Tilanteita syntyi kumpaankin päähän, ja maalivahdit olivat täystyöllistettyinä koko iltapuhteen. Ja he pelasivat kumpikin erinomaisen ottelun, heitä ei tehdyistä maaleista voi moittia.

Ruotsin maalia vartioi Linus Söderström, joka oli ottelun jälkeen valtavan pettynyt. Ennen Suomi-ottelua Ruotsi oli ollut pelaamissaan otteluissaan ylivoimainen ja kenties pieni ennakkosuosikki välierän alkaessa.

- On vaikea sanoa, muuttuuko tämä ajan kanssa positiiviseksi kokemukseksi. Nyt sen analysointi on tosi vaikeaa, sanoo Söderström katse maahan suuntautuneena.

- Nyt meidän vain täytyy koota itsemme vielä kerran pronssiotteluun. Onneksi meillä on niin paljon vahvoja tyyppejä pukukopissa, että me pyyhimme tämän ottelun mielestämme ja lähdemme voittamaan pronssimitaleita.

Toisessa erässä ottelu sai uuden ilmeen, kun Suomi teki kaksi maalia ja siirtyi johtoon. Kolmas erä oli erittäin tasainen, ja lopussa Ruotsi painoi hurjasti päälle, mutta Suomi puolusti tarkasti ja pelasi erän lopun viisaasti.

- Voitosta näissä kisoissa pelataan ja nyt hävittiin. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, sitten toisessa erässä suomalaiset pääsivät niskan päälle, ja meille tuli pari oman alueen heikkoa syöttöä, vähän heppoisia jäähyjä, ja oma viestintä oli huonoa, niin pas…han siitä tulee, napautti Söderström ja lähti pukukoppiin.

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.