maanantai, 04 tammikuu 2016 14:28

MM-kisat vapaaehtoisena: Päivä 10 – Haikeutta havaittavissa

Kirjoittanut Johanna Reponen
Helsingin jäähallin mediakeskuksen Ikea-hyllykkö matkalla kohti uusia seikkailuja. Helsingin jäähallin mediakeskuksen Ikea-hyllykkö matkalla kohti uusia seikkailuja.

Helsingin jäähallilla oli eilen iltapäivällä viimeinen peli Sveitsin voittaessa karsintasarjan suoraan kahden ottelun jälkeen. Joten meillä koitti myös mediakeskuksen purkamisen aika.

Tuolit kasaan, lamput pois seiniltä, julisteiden repiminen alas mihin kaikkialle niitä olikaan viritetty, kyltit talteen käytäviltä. Keskus autioitui. Paikalla oli vielä muutama median edustaja, mutta hekin lähtivät sitä mukaan kun huonekalut ympäriltä katoilivat.

Makkarabaari-tiski ja sen ympäristö ovat olleet kotina jo lähes kaksi viikkoa ja paikkaan liittyy nyt runsaasti  uusia muistoja, joten olihan se haikeata katsoa tilan tyhjenemistä. Kun tulimme ensimmäisenä työpäivänä hallille oli vastassa tuo karu, valkoseinäinen kompleksi ja nyt lähtiessämme oli sama kylmä hökkeli takanamme.

Mutta uskallan jopa väittää, että vaikka tila ei itsessään muuttunut,  jokainen mediakeskuksessa ollut tulee näkemään tuon tyhjän makkarabaarin tulevaisuudessa eri tavalla. Mieleen eivät tule höyryävät makkaramukit tai tuopilliset, vaan nuorten kisat vuosimallia 2016. Ehkä vain pienesti: ”Hetkinen, tässähän oli se mediakeskus. Ne oli kyllä hienot kisat.”  tai sitten mieleen palautuu valvotut yöt tai naurun remakat, mukavat ihmiset ja hieno fiilis. Niin taikka näin, varmasti jokaiselle on jäänyt jokin asia elävänä mieleen näistä kisoista.

Mutta vaikka osalle meistä sunnuntai oli viimeinen päivä ja suru lähes nousi puseroon, ei kisat ole missään nimessä ohi! Tänään on kovempaakin kovemmat semifinaalit. Ruotsi-Suomi (jonka itse kyllä olisin halunnut nähdä finaalissa) ja Venäjä-USA. Nuo pelit ja loppuunmyyty Hartwall Arena on varmasti unohtumaton kokemus, eikä ainoastaan vapareille tai yleisölle katsomossa, vaan myös tv-vastaanottimien takana jännääville. Loppujen lopuksi haluan ajatella tätä ennemmin alkuna kuin loppuna, vaikka kisat ovat loppusuoralla.

Alkuna monille ystävyyssuhteille, yhteistyölle ja uudelle vapaaehtoisuralle. Ei muuta kuin kiitos ja kumarrus ja loppukiri käyntiin. Täyttä häkää eteenpäin, uusien tietojen ja taitojen siivittämänä.

Nuorten MM-kisoissa vapaaehtoisina toimivat Johanna Reponen ja Heidi Hautamäki raportoivat kisoistaan vapaaehtoisena Leijonat.fi –sivuilla päivittäin ilmestyvän blogin kautta. Yhdentoista kisapäivän mittainen blogi kertoo kahden vapaaehtoisen kisatarinan, yhteensä Nuorten MM-kisoissa työskentelee noin 400 vapaaehtoistyöntekijää erilaisissa tehtävissä.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.