perjantai, 29 elokuu 2014 22:27

U20: Suomi kaatoi Venäjän - Ketju Aho-Kalapudas-Puljujärvi teki vaikutuksen Jortikkaan

Kirjoittanut Veli-Pekka Ketola

Suomi aloitti voitolla Ruotsin Jönköpingissä pelattavan alle 20-vuotiaiden neljän maan turnauksen. Venäjä kaatui voittomaalikilpailussa, loppuluvut olivat 2-1.

Ottelu oli kovavauhtinen ja runsasjäähyinen. Suomi hallitsi peliä hienokseltaan alkuhetkistä lähtien.

Ajassa 6.06 Suomi siirtyi 1-0 johtoon Sebastian Ahon tarkalla laukauksella. Tämän jälkeen nähtiin Pavel Kraskovskin törkeä päähänkohdistunut taklaus, jonka kohteena oli Julius Vähätalo. Kraskovskin saama 2+10 oli aivan liian pieni tuomio, koska Suomi menetti tämän seurauksena yhden keskushyökkääjän koko lopputurnauksen ajaksi.

Ottelu jatkui tämän jälkeen hieman sekavana ja jäähyvoittoisena. Erän lopussa ajassa 19.03 Venäjä tasoitti 1-1:een Vyacheslav Leshchenkon toimesta.

Ottelu jatkui toisessa erässä Suomen lievässä painostuksessa, mutta maalit olivat tiukassa, huolimatta siitä, että Suomi pääsi kaksikin kertaa pelaamaan 5-3-ylivoimalla.

Kolmannessa erässä ja jatkoajalla maaleja ei nähty. Päädyttiin voittolaukauskilpailuun, jossa Suomen Artturi Lehkonen ja Sebastian Aho viimeistelivät vuorollaan, kun taas Venäjän pelaajien yritykset kilpistyivät hyvin pelanneeseen Ville Hussoon.

Päävalmentaja Hannu Jortikan mielestä voitto aina tyydyttää, mutta hän ei ollut aivan tyytyväinen ylivoimapelaamiseen, joka tietysti vaatisi enemmän harjoitusta. Nämähän ovat näyttöpaikkoja uusille pelaajille ja tilaisuudet pitää käyttää.

Peli toi taas muutaman lisäehdokkaan tuleviin MM-kisoihin. Ketju Sebastian Aho - Antti Kalapudas - Jesse Puljujärvi oli Jortikan mielestä mielenkiintoinen tuttavuus.

Turnaus jatkuu lauantaina, jolloin vastaan asettuu rakas vihollinen Ruotsi.

Jönköpingistä raportoi Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja Veli-Pekka Ketola.

 

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.

Etsi sivustolta