lauantai, 09 elokuu 2014 06:30

Otteluraportti: Suomi-Ruotsi 4-2

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja

Oli odotettua, että molemmat joukkueet halusivat pestä kasvonsa edellisen USA:ta vastaan pelattujen pelien jälkeen. Ottelu päättyi lopulta Suomen voittoon ja kun Ruotsilla oli matkassa joukkue jossa oli 16 NHL varausta, nostaa se voiton arvoa.  

Ottelu alkoi tasaisesti ja vaihteli puolelta toiselle ensimmäistä maalia haettaessa. Suomi aloitti maalinteon 7.17, jolloin Julius Vähätalo siirsi Suomen 1-0 johtoon. Suomi hallitsi tämän jälkeen hienokseltaan peliä, mutta tästä huolimatta Ruotsi tasoitti 1-1 ajassa 16.00. 

Toinen erä jatkui aggressivisena ja useiden jäähyjen sävyttämänä. Sami Niku siirsi Suomen johtoon ajassa 32.50. Erän lopussa alkoi tapahtua. Ajassa 39.04 Ruotsi tasoitti pelin mutta ei aikaakaan, kun Joel Mustonen siirsi Suomen jälleen 3-2 johtoon. Aikaa oli kulunut 39.44.

Kolmannessa erässä Suomi pelasi järkevästi ja varjeli johtoaan. Ruotsi otti jäähyjä helpottaen Suomen hallintaa. Sinetin pelille löi Otto Rauhala, siirtäen kiekon Ruotsin tyhjään verkkon. Päävalmentaja Hannu Jortikan mielestä Suomen nousu aivan eri tasolle eiliseen peliin verrattuna oli merkittävä. 

- Paljon on työtä edessä ja paljon on pelaajia katsastettava, jotta saadaan paras mahdollinen joukkoe MM-kisoihin. Liiga myös kertoo paljon tulevista ehdokkaista. Turnaus antoi paljon, päätti Jortikka.

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.

Etsi sivustolta