sunnuntai, 26 joulukuu 2010 18:52

Tällainen oli Nuorten Leijonien joulu - katso kuvat!

Kirjoittanut JOUKO MATTILA

101224_poydan_aaressa.jpg

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue vietti Kanadassa MM-leirin viimeistä iltaa perinteisissä suomalaisissa joulutunnelmissa. Joukkue kokoontui alkuillasta hotellissa jouluillalliselle, jossa oli tarjolla kinkkua - tosin hieman kapeammassa muodossa kuin kotona on totuttu - kalaa, salaattia, perunamuusia, vihanneksia ym.


101224_lahjat.jpgAlustavasti oli hotellin keittiöstä pyydetty myös peruna-, lanttu- ym. laatikoita, mutta kun hotellilta tuli pyyntö lähettää niiden resepti, totesimme ettemme halua olla heidän koekaniineita tässä asiassa.
 
Ruokailun jälkeen oli tietysti vuorossa lahjojen jako. Etukäteen oli arvottu kuka ostaa kenellekin pienen joululahjan. Itse lahja ei ollut se varsinainen juttu, vaan lahjan antajan kertoma perustelu ostamastansa lahjasta juuri kyseiselle henkilölle. Kertomukset niin pelaajien kuin johtoryhmänkin osalta olivat todella mielenkiintoisia ja hauskoja... Joonas Donskoi kertoi tarinan Raipesta, joka jossain uransa vaiheessa oli muuttunut itseään täynnä olevaksi, ylimieliseksi jääkiekkoilijaksi joka pääasiassa keräsi jäähyjä!
 
101224_seisovassa_poydassa.jpgKaikki saivat siis pienet paketit, lisäksi hotelli halusi muistaa kaikkia omalla paketillaan ja päätteeksi kaikille jaettiin Jääkiekkoliiton joulumuistamiset.
 
Vaikka kaukana kotisuomesta oltiinkin, jollain lailla saatiin kaikille joulumieltä aikaiseksi. Osalla ryhmästä joulu poissa kotoa oli kuitenkin ensimmäinen, kaikilla varmasti oli pieni haikeus kotijouluun ja ajatukset hieman siellä päin myöskin. Ja sehän sopi hyvin, koska seuraavana aamuna joukkue siirtyi Niagara Fallsin kautta Buffaloon ja siellähän sitten ajatukset ovatkin pelihommissa.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia