perjantai, 31 joulukuu 2010 21:39

Nuorten MM: Suomelle komea voitto Slovakiasta, tuleva vastustaja vielä auki

Kirjoittanut
Suomi otti selvän voiton alkusarjan päätösottelussaan Slovakiaa vastaan. Peli ratkesi jo avauserässä, jonka Nuoret Leijonat vei 3-0. Päätöslukemat olivat 6-0.

Voitolla Suomi varmisti vähintään kakkossijan alkulohkossaan. Lopullinen sijoitus ratkeaa USA:n ja Sveitsin välisessä ottelussa ja seuraava vastustaja, kun toisen lohkon viimeiset pelit on pelattu ensi yön aikana.

Suomi avasi maalihanat jo pelin toisella minuutilla, kun Miikka Salomäki laukoi ilmasta kiekon Slovakian maaliin. Tilanne tarkistettiin videolta, eikä Salomäki pelannut korkealla mailalla.

Seuraavaksi suomalaisista onnistui puolustaja Jyrki Jokipakka, joka teki ylivoimalla ensimmäisen maalinsa nuorten MM-kisoissa. Erän puolivälissä Erik Haula onnistui myös ylivoimalla noustuaan väkevästi maalille oikealta laidalta.

Toisessa erässä Joonas Donskoi (ylivoimalla) ja Haula (alivoimalla) osuivat erikoistilanteissa. Aivan erän lopulla Valtteri Virkkunen avasi oman maalitilinsä.

Kolmannessa erässä Suomen maalille luisteli Sami Aittokallio, joka sai arvokasta pelikokemusta. Suomen kannalta oli myös tärkeää, että esimerkiksi Joel Armia sai pistetilinsä auki syöttämällä Suomen neljännen maalin. Maalikin oli lähellä, kun hän laukoi tolppaan päätöserän lopulla.

MM-kisojen puolivälierät pelataan sunnuntaina ja välierät maanantaina.