perjantai, 05 helmikuu 2021 14:21

Pikkuleijonien päävalmentaja Karjalainen oli tyytyväinen toisen leiripelin antiin: "Isoja steppejä eteenpäin"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Päävalmentaja Petri Karjalainen. Päävalmentaja Petri Karjalainen. Pasi Mennander

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja Petri Karjalainen arvioi torstain leiripeliä tyytyväisenä. Joukkueen esitys oli selkeästi parempi kuin tiistain ensimmäisessä ottelussa. Eteenpäin mentiin asioissa, joita pelaajien kanssa oli käyty läpi.

– Otimme pelaamisessa isoja steppejä eteenpäin tiistaihin verrattuna. Kiinnitimme huomiota hyökkäämisen tasapainoon ja miten se näkyy pelattaessa puolustussuuntaan, miten pystymme viisikkona puolustamaan ja saamaan maalipaikkoja. Jo ottelun maalimääräkin osoitti, että siinä onnistuttiin, Karjalainen sanoi.

– Lisäksi kaipasimme pojilta parempaa kaksinkamppailupelaamista. Siinäkin oli kehitystä nähtävissä. Olen hyvin tyytyväinen siihen, mitä tänään saimme.

Leirille kutsutut 34 pelaaja oli jaettu "Siniseen" ja "Valkoiseen" joukkueeseen. Joukkueet pelasivat molemmat ottelut samoilla kentällisillä, vain aloittavat maalivahdit vaihtuivat. Sininen joukkue otti tiistain voittomaalikisaan venyneessä pelissä 7–6-voiton, torstaina Siniset voittivat jatkoajalla 4–3.

– Vaikka emme leirillä päässeet pelaamaan kansainvälisiä otteluita, seurapeleihin verrattuna pelaajia mitattiin erilaisessa tilanteessa ja ympäristössä. Tapahtuma oli hyvä mittari pelaajille ja koko joukkueen toiminnalle, miten toimimme viisikkoina ja joukkueena.

 

"Vaikka emme leirillä päässeet pelaamaan kansainvälisiä otteluita, seurapeleihin verrattuna pelaajia mitattiin erilaisessa tilanteessa ja ympäristössä."

Leiri käynnistyi maanantaina ja päättyi torstain ottelun jälkeen. Valmistautuminen MM-kisoihin jatkuu nyt kunkin kisaehdokkaan osalta heidän seuroissaan.

– Saimme hyvää infoa pelaajien vahvuuksista ja asioista, joita pitää työstää. Seuraavaksi siirrämme viestiä pelaajille ja heidän seuravalmentajilleen.

Pikkuleijonien seuraava tapahtuma on huhti-toukokuun vaihteen MM-kisat. Karjalaisen suurin toive on, että pelaajat pääsisivät pelaamaan.

– Pelaaminen on kaiken A ja O. Mutta vaikka MM-kisat ovat tämän ikäluokan seuraava tapahtuma, ei pelaajien kehityksessä pelkästään sinne tähdätä. Jääkiekko jatkuu MM-kisojen jälkeenkin. Seuraavien kuukausien aikana autamme pelaajia kohti MM-kisoja, mutta tuemme myös pelaajan pitkän aikavälin kehittymistä ja pelaajaksi kasvamista.

Olet nyt

Lisää U18-uutisia

 
 
 

U18 Pikkuleijonien ohjelma 2020-21

20.07.-28.07.2020:
Testileiri ja kesäopiskelu, Vierumäki

23.08.-27.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Rauma

02.11.-05.11.2020:
Jääleiri, Vierumäki
Kolmen Ruotsi-ottelun sarja jouduttiin perumaan

01.02.-04.02.2021:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

26.04.-06.05.2021:
MM-kisat, Frisco & Plano, Texas, USA

 

Etsi sivustolta