maanantai, 10 helmikuu 2020 09:49

U18 Pikkuleijonat kaatoi USA:n ja voitti turnauksensa – "Nälkää tällä ryhmällä on" – Otteluraportti

Kirjoittanut Pekka Peltola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomi juhli turnausvoittoa. Kuvakaappaus ottelun verkkolähetyksestä. Suomi juhli turnausvoittoa. Kuvakaappaus ottelun verkkolähetyksestä.

Pikkuleijonilla oli pelien osalta sunnuntaina Chomutovin-turnauksen päätöspäivä. Vastaan asettui hyvin luisteleva ja kamppaileva Yhdysvallat.

Ensimmäisen erän alkupuoliskolla jää kului enemmän Suomen päädystä. Osasyynä siihen oli rangaistukset, jotka Pikkuleijonat sai taisteltua pois pelikellosta. USA hallitsi enemmän kiekkoa ja pääsi määräämään peliä kaukalossa. Tavoilleen uskollisena vastustaja parkkeerasi pelaajia maalin eteen ja heitteli kiekkoa kohti Juho Markkasen vartioimaa maalia. Yritykset eivät kuitenkaan tulosta ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 0–0.

Erätauolla kopissa puhuttiin tilan poisluistelusta puolustettaessa ja valmiudesta kamppailla ensimmäistä erää enemmän. Vaikka USA veikin toisen erän alkua, niin ottelun avausmaalista vastasi Aatu Räty. Räty pelasi oman lapansa vapaaksi vastustajan viisikon keskelle ja pääsi ohjaamaan kiekon verkkoon Matias Rajaniemen kovasta syötöstä. Toiseksi syöttäjäksi täysosumaan merkittiin Viljami Juusola. Enempää täysosumia toinen kolmannes ei tarjonnut.

Kolmanteen erään luisteli hyvin latautunut Suomi. Jos kaksi ensimmäistä erää oli mennyt USA:n hienoisessa hallinnassa, niin kolmannessa Pikkuleijonat pelasivat fiksusti. USA alkoi venyttämään viisikkoaan hyökkäyssuuntaan ja se aiheuttikin erän edetessä muutaman maalipaikan. Kamppailun toisesta maalista vastasi Suomi. Kasper Simontaival hiipi takatolpalle ja Luka Nyman löysi hänet tyylikkäällä syötöllä. Simontaival pääsi ohjaamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin. 2–0-osuma oli ehdottomasti yksi turnauksen hienoimmista maaleista.

Kun kolmatta erää oli jäljellä noin kuusi minuuttia, Yhdysvallat pääsi myllyttämään kahden miehen ylivoimalla. Sen aikana syntyi myös heidän ainoa maalinsa. Jake Sanderson sai pystysyötön päädystä ja niittasi one-timerilla USA:n yhden maalin päähän.

Suomi kuitenkin taisteli, tappoi alivoiman ja blokkasi tarvittavat laukaukset. Pikkuleijonat löi kiekon vielä kertaalleen tyhjään vastustajan maaliin heidän yrittäessä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Simontaival teki illan toisen täysosumansa.

Näin Suomi voitti kaikki neljä otteluaan turnauksessa ja samalla koko turnauksen.

Päävalmentaja Anssi Laine tiivisti kokonaisuuden seuraavasti:
– Hieno ja ehdottomasti itseluottamusta terveellä tavalla kasvattava turnaus. Paransimme otteitamme tapahtuman sisällä. Nälkää tällä ryhmällä varmasti on kevättä ajatellen. Puhuimme pelaajien kanssa laadukkaasta arjesta viimeisen pelin tauottua. Haluamme olla iskussa, kun menemme kevättä pidemmälle. On tärkeää ymmärtää oma vastuu siitä, että jokainen kisoihin lähtevä pelaaja on parhaassa mahdollisessa kunnossa, kun sitä tarvitaan.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää U18-uutisia

U18 Pikkuleijonien ohjelma 2019-20

10.06.-17.06.2019:
Kesäopiskelu, Kuortane

22.07.-30.07.2019:
Testileiri ja kesäopiskelu, Vierumäki

02.08.-11.08.2019:
Hlinka Gretzky -turnaus, Tshekki ja Slovakia

04.11.-10.11.2019:
Viiden maan turnaus, Ruotsi

25.12.-30.12.2019:
Viiden maan turnaus, Sveitsi

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Tshekki

30.03.-03.04.2020:
MM-leiri I, Vierumäki
Peruutettu

08.04.-15.04.2020:
MM-leiri II, USA
Peruutettu

16.04.-28.04.2020:
MM-kisat, Ann Arbor & Plymouth, USA
Peruutettu

 

Etsi sivustolta